Песните в албума:

1. Break Into Your Heart
2. Gardenia
3. American Valhalla
4. In the Lobby
5. Sunday
6. Vulture
7. German Days
8. Chocolate Drops
9. Paraguay
Iggy Pop
Post Pop Depression
Година: 2016
Лейбъл: Rekords Rekords/ Loma Vista/ Caroline
Държава: САЩ
http://iggypop.com
„С какъвто се събереш, такъв ставаш“- този стар педагогически подход, използван от поколения родители за да насочи или отклони децата им от определено социално обкръжение, важи с пълна сила и за Iggy Pop - eдин от бащите на едно от най-разрушителните проявление на рока – пънк музиката. Макар и започнал с директния подход и трите акорда, през своята кариера Iggy се превърна в хамелеон и си сътрудничеше с музиканти от всякакви стилове. По време на „германския“ му период, David Bowie силно повлия на класическите Lust For Life и The Idiot. Години по-късно Iggy си съдейства с балканския ни съсед, много обичан и от майсторите на кючека, Горан Брегович, както и с електро симпатягите от Death In Vegas. По-късно Iggy се присъедини към абсолютно ненужния риюниън на The Stooges, а за последно издаде албум, изпят изцяло на френски език. Както виждате – при него никога не е предвидимо.

Винаги интересен, но не винаги на високо ниво. В последно време Iggy Pop не демонстрираше неостаряващия си дух, а музиката му перфектно се връзваше с нарастващото му ЕГН и докарваше отегчителни прозявки. Е, съвсем спокойно можем да кажем, че от тази продължителна музикална летаргия го измъква Josh Homme, рижавият гений от QOTSA, който продуцира и пише голяма част от материала в Post Pop Depression. Настоящата банда бива дооформена от Dean Fertita, който също се изявява в QOTSA, но е и основна част от The Dead Weather. Барабаните пък са подети от Matt Helders, който познаваме от борещите се да станат съвременна класика Arctic Monkeys. С тези музиканти зад гърба лесно можете да предположите звученето на новия солов Iggy. Далече от шума на The Stooges, в него има нещо от „германския“ звук на The Idiot, нещо от Heroes на Bowie и много от композиторския маниер на Josh Homme.

Албумът е пипнат и подреден, гаражният звук и психеделията – контролирани. Краткото описание свършва с това, че Post Pop Depression е най-добрият албум на Iggy Pop от Avenue B насам, демек – от миналия век. Post Pop Depression ще бъде едно от най-въртяните неща през това лято. Не, че е нужно да чакаш дотогова или да прочетеш следващата новина-жалейка за поредния отишъл си гений от златното поколение на рок музиката, за да започнеш да въртиш музиката му. Започни сега!
Напомня на: Queens Of The Stone Age, David Bowie, Arctic Monkeys, Masters Of Reality
Оценка: 12345
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Но красотата, истинската красота свършва там, където започва интелигентността. Интелектът, сам по себе си е вече едно допълнение...
Лорд Хенри ("Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд)