Песните в албума:

1. Pissant Wings
2. Bombs & Bagpipes
3. Millwheels of Being
4. Tickling the Dragon's Tail
5. Embers
6. Anti Zooo
7. Light My Pyre
8. Y Artillery
Beehoover
Primitive Powers
Година: 2016
Лейбъл: Unundeux Records
Държава: Германия
http://www.facebook.com/beehoovermusic
Значи, първото, което веднага се набива на очи в новия албум на Beehoover, е изключително гадно направената обложка. Сериозно: изглежда така, все едно съм я дизайнвал аз, докато гледам онлайн туториали „фотошоп за начинаещи“. Освен, ако идеята зад артуърка не е била да покаже „primitive Photoshop powers”, за да бъде по някакъв начин смислово вързана със заглавието на албума на едно мета равнище, не знам какво друго я оправдава, честно.

Второто, което прави впечатление, преди човек още да е пуснал парчетата, е че Beehoover имат нов лейбъл. Всички предишни техни албуми бяха издание на немците Exile On Mainstream Records (Black Shape Of Nexus, Wino, Cony Ochs, Stinking Lizaveta, Place Of Skulls), но явно нещата са се разпърдяли по една или друга причина и Primitive Powers вижда бял свят, благодарение на друг немски издател – Unundeux Records. Не знам за вас, аз си признавам, че сефте го чувам.

Дотук с вторичните албумни белези. Първичните – нормално – не търпят промяна: Beehoover са все така Ингмар Петерсен (бас, вокали) и Клаус-Петер Хамиш (Иво!) – барабани, и все така продължават с техния собствен прочит на стоунър/дуум/слъдж стила, елегантно смесен с влияния от Mike Patton, Primus и Melvins. Сега, така казано, не си мислете, че става дума за някакъв рипоф на споменатите имена. Beehoover отдавна са си оформили свое собствено звучене, което обаче трудно може да бъде дефинирано или описано с една дума, та затова се налага едно подобно напътствие, уточнение даже, какво точно да очаква онзи, който не е слушал пичовете досега. Музиката, която двамата са записали в Primitive Powers, е комплексна и в същия момент – доста достъпна за ухото. Не те натоварва с излишна прогресарщина, не те тормози с липса на идеи или с вече до болка познати неща, и макар на моменти рифовете да са доста заразителни, не е и прекалено хитово композирана, че да си затананикаш от раз. Даже това с тананикането може и никога да не се случи, което при никакви положения не е лошо нещо.

Истината е, че Primitive Powers (както и предишните неща на Beehoover) е от онези все по-рядко срещащи се днес албуми, които хем лесно ти влизат под кожата и те зарибяват, хем са доста различни от ширпотребата, която от години владее стила, хем имат какво да ти предложат при всяко следващо слушане. Така че, ако търсите да чуете нещо ново, нещо стойностно и различно, този албум определено е за вас!
Напомня на: Melvins, Primus, Mike Patton
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Чиста лудост - каза той, - абсолютна глупост. Но ще опитаме, защото е гениална глупост!
Форд Префект ("Ресторант на края на вселената" - Д. Адамс)