Песните в албума:

1. Rakev
2. Vjuga
3. Ochag
4. Lights
5. Gone
6. Hearth
7. Wojna
Show Me a Dinosaur
Show Me a Dinosaur
Година: 2016
Лейбъл: Self-Released
Държава: Русия
http://www.facebook.com/showmeadinosaur
Ще се осмеля да кажа, че за една изключително малка група музикални ентусиасти в България, руснаците Show Me A Dinosaur не са непознато име: през 2014, малко след издаването на предишния си албум Dust, гостуваха в София по наша покана и около 60-70 (вече не помня точно) човека се престрашиха и посетиха техния концерт. Разбира се, аз съм пристрастен, но ако някой от въпросните хора, присъствали на концерта, може да сподели мнение за въпросната вечер, би ви светнал, че обективно погледнато, като прибавиш към руското участие и специалното гостуване на Trysth, концертът си беше кратко и ясно казано супер!. Аз лично пазя страхотен спомен от тогава и се радвам, че ние сме били организаторите.

Фаст форуърд, обаче, до датата 8 март, когато във Facebook фийда ми, измежду всичките снимки на цветя и рози, ютюб линкове с песни, съдържащи в името си "girls”, “woman” или “lady” и масови обяснения в любов към сестри, майки, баби, прабаби, настоящи и бивши приятелки, бъдещи съпруги и бъдещи бивши съпруги, в един момент ми изскача пост на Show Me A Dinosaur, в който пичовете скромно казват „Show Me A Dinosaur - Show Me A Dinosaur (2016), Mikhail Kurochkin - recording, mixing, mastering.“, и са сложили линкове към Bandcamp и Soundcloud. Дейба, ти да видиш: нов албум! Пускам, и понеже не знам какво да очаквам, очаквам да чуя познатия ми техен пост-метъл/пост-рок, който толкова много ми беше харесал в Dust. И скивайте кво става ся: 17 секунди интро, което по никакъв начин не издава, камо ли да ме подготвя за онова, което следва от 18-та – нататък! На осемнайстата стаята се изпълва с атмосферичен блек метъл и ми става ясно, че нещата не са и май няма да бъдат същите...

Не знам кое е по-правилно да се каже: звукът на Show Me A Dinosaur „е мутирал“ или „е еволюирал“ от звук на една добра пост-метъл/пост-рок банда в една страхотна смесица от пост-метъл, пост-рок и блек метъл. Май „еволюирал“ е по-правилно в случая, а музиката им в този едноименен албум може да се определи като пост-блек метъл, което пък някои хора наричат blackgaze. Парчетата в албума са седем на брой, като две от тях – Ochag и Hearth – са по-скоро почивка от заряда, силата и емоцията, които носят останалите пет. Въпросните пет са се получили изключително добре за онова, което момчетата явно са търсили: честно – ако не знам, че това са Show Me A Dinosaur, по нищо не мога да позная, че това е същата група, която преди две години свири в София!

Сигурен съм, че албумът определено ще се хареса на всички, които си падат по блек и то в атмосферичната му разновидност. Аз лично не успявам да свикна с използваните в този стил вокали, но това не ми пречи да мога да дам на изданието високата оценка, която то справедливо заслужава. И да знаете – ако искате да притежавате този шедьовър във физически формат, е хубаво да побързате, понеже е издаден в едва 100 броя CD и 5 броя аудио касетка.
Напомня на: Alcest, Cataya, Set And Setting
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Живей с по-нископоставените така, както би искал по-високопоставените да живеят с теб.
Батето