Песните в албума:

1. Two Brothers
2. Mountain Side
3. The Galley
4. Sands of Time
5. The Fall
6. Vagabond's Daydream
7. Silver Tear
8. Chained Up and Out of Blues
Concrete Sun
Eight
Година: 2014
Лейбъл: Miner Records
Държава: Сърбия
http://concretesun.bandcamp.com
Лято е. Колко често ревюта в този сайт започват с тази констатация? Еба ли му майката. Явно е, че музиката, която слушаме основно ни пари в ушите и ни поти (не)здравословно. А като имаш предвид каква жега е в Нови Сад, откъдето са Concrete Sun, става още по-нормално да свалиш тениската, докато надуваш звука надясно.

Много обичам метъла на 90-те. Особено този от южните Щати. С грапавия си звук, забързано темпо и хапливи вокали. Обичам да е дрезгаво, напомпано и сърдечно. Говоря за групи като Down, Corrosion of Conformity, Ugly Kid Joe, първите неща на Anthrax с John Bush. Музика за слушане на живо, за тичане по къси гащи пред сцената, за развяти волоси, лепкави от бира дрехи и пого. Южняшки метъл. Право от гаража и маранята в колоните и ушите. Е, Concrete Sun правят точно това с втори албум вече. Съвсем искрено, праволинейно и адски зарибяващо, с цялата му енергия, рифовост, тежка блусария, щипка гръндж и много прахоляк. Осемте парчета в Eight ти шибват един зад врата и те вкарват в препускане из стаята, клуба или където и да си го надул. Адски трудно е да не се разбеснееш на мега здравите Mountain Side, The Galley или Silver Tear. А пък епосът на Sands Of Time изправя космите, ускорява пулса и те кара да крещиш текста със стиснати клепачи и юмруци над темето. Повярвай ми, този албум сякаш е записан през 1992 и някой го е изровил току що, хванал благородна ръжда (няма патина, твърде е грубо), засилвайки го ухилено в мутрата ти. Няма начин твърдите банди от 90-те да са те белязали, да си израсъл с техните албуми и този диск да не те изпълни.

Това, което неуспешно се опитвам да синтезирам вербално е, че Eight не се слуша тихо, не се говори и разказва. Просто се набичва малко отвъд границите на търпимост, косата сама ще се развее и бирата ще се материализира в хладилника. Страхотно е, че ще ги видим и чуем на живо в София на 5 юли. Concrete Sun те канят в Nola Sad. Наздраве!
Напомня на: Down, Ugly Kid Joe, Corrosion of Conformity
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Традицията не е завършек на миналото, а жива сила, одухотворяваща съвременността.
Игор Стравински