Песните в албума:

1.Intro
2.I Evig Tid
3.Ravenous
4.Agirs Vrede
5.Dodsfard
6.Pimbultrollet
7.Daudr
8.Vrede
9.Pagan War
10.Ursjalens Visdom
11.Outro
Manegarm
Dodsfard
Година: 2003
Лейбъл: Displeased Records
Държава: Швеция
http://www.devoted.to/manegarm
След три годишно затишие, Menegarm издадоха поредната блек-вайкинг класика. 50% блeк вайкинг метъл и 50% фолк метал - това е съотношението на стиловете, преплетени успешно в албума. Но в Dodsfard, третия поред албум на Манегaрм, се забелязва по голямо присъствие на фолк метал, в сравнение с предишните им два албума. Предствете си комбинация от Storm, Hollenthon и Finntroll и ще добиете представа как звучи Dodsfard.

В албума има типичните за блек метъла стържещи, груби рифове, също така може да бъдат чути и траш-ориентирани рифове, които добавят много свежест и енергия в музиката. Мелодичната част е представена от флейта и виола, които се разпределени на точните места по точното време в песните. Рядко може да се чуе някоя блек банда, която добре да съчетава фолк инстрyментите с бесните китари и динамичните барабани, но Manegarm са доказателство за това, как добре могат да се сработят инстрyментите, независимо от какъв стил и вид са и да звучат като едно цяло, да звучат в хармония.

Разсичането на мелодичните пасажи от тежките китари е запазената марка на Menegarm. Това прави групата доста магнетична и запомняща се и много лесно и бързо се запачатва в съзнанието ви. Докато първите два албума се характеризират с остри и груби вокали, то в третия чистите вокали и хоровите изпълнения са доминиращи, което определено е по-добрият избор. В стила на Manegarm е да се използват звуци от природата и бита, което създава една антична атмосфера. В този албум за пръв път групата е включила текстове на английски и те са само в две от песните - Ravenous и Pagan War.

Барабанистът на групата, Eric Growsio, впечатлява с хаотичните си и безрасъдни барабани, които от своя страна са забавни за слушане, в съчетание с всички останали инстрyменти. Но той определено може да бъде главният претендент за титлата "най-подценяван барабанист", но какъвто и да е, групата без него няма да е същата.

Всичко в албума е великолепно, но като всички хубави неща и той си има своя недостатък - дължината на албума - само 32 минути. Но какви 32 минути - половин час, пропит с качествена и емоционална музика, която няма еквивалент, не може да бъде сравнена с никоя друга. Това са Menegarm! Името говори само по себе си. Легенди в блек / вайкинг-метъла, които ще оставят диря
след себе си за много години и десетилетия напред.
Напомня на: Enslaved, Thyrfing
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: В работите на сърцето не слушай ума. В работите на ума не слушай сърцето.
Ал. Балабанов