Песните в албума:

1. Wind of Wings
2. Dead Nature
3. Mole Animals
4. Without Words
5. Animal
6. Constant Sunrise
7. Perfect Day
8. Blue Soil
9. Wall made of Stone
10. Strive
Soundprophet
More Than Any Spoken Words
Година: 2013
Лейбъл: self release
Държава: България
http://soundprophet.org
More Than Any Spoken Words е от онези албуми, които при първите няколко слушания, имаш чувството, че са ти дали сборен диск на бандата. Песните са толкова влизащи, че оставаш с усещането, че ги познаваш и отдавна са ти любими. И това е дебютен запис.

Soundprophet са като наследници на грънджа и тежкия алтернативен рок от началото на 90-те, без обаче да им липсват почерк и актуалност. Все едно албумът е мислен през 1992, но е израствал и зреел 20 години преди да се поклони пред днешната публика и да каже "здравейте, точно мен чакахте". Преспокойно ще стане любим както на порасналите вече грънджари, така и на днешните фенове на смисления рок; има заряда и енергията на дебютен албум, носи обаче и мъдростта и отношението на изградени, пораснали хора. Парчетата са сериозни, насочени, ясно и категорично подредени под името на бандата, няма никакъв начин да ги объркаш с други групи, макар и да се усеща кои пионери са повлияли на четиримата в Soundprophet. Всяка от песните е заредена със силна емоция, а настроенията се менят, преливайки плавно едно в друго. Трудно могат да се отличат най-любими, просто защото всички са страхотни. Дали ще е почти епично отварящата Wind of Wings, мелодично-ритмичната Dead Nature, енергично-химновата Without Words, истерично избухващата във финала си Wall Made of Stone или лиричната изповед Strive, в която пее и Деница Серафимова от етно-магьосниците Irfan, невъзможно е да подбереш само един фаворит от албума.

Момчетата от групата прекрасно знаят какво могат и оставят таланта им и вдъхновението да ги водят, докато свирят. Китарните партии на Митко Пешев могат да те подсетят и за онази епоха, когато по MTV даваха музика, и за мелодични пост-рок импресии, а солата му влизат по най-адекватния начин на най-смислените места в парчетата. Димитър Граматиков и Николай Иванов придават страхотен пулс, плътност и ритъм в албума, докато Пенко Скумов отвява скалпове с гласа си. Той категорично е един от най-силните и вдъхновяващи певци в рока днес.

More Than Any Spoken Words е албум на настроенията - силни, вихрени настроения, породени от силна и честна рок музика. Това е албумът на днешния градски човек. Албум, който можеш да слушаш, докато вървиш по улиците, който можеш да си пуснеш сам вечерта, докато гледаш лампите пред блока, който върви отлично и в колата, и вкъщи, и в парка. Албум, който трябва да се слуша, не да се говори за него, защото е more than any spoken words.
Напомня на: Mad Season, Candlebox, Collective Soul, Alice In Chains
Оценка: 12345
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Persons defining the world economically will get a young generation knowing the price of everything but the value of nothing!
Johannes Rau (German president)