Песните в албума:

01. Earth Rocker
02. Crucial Velocity
03. Mr. Freedom
04. D.C. Sound Attack!
05. Unto the Breach
06. Gone Cold
07. The Face
08. Book, Saddle, & Go
09. Cyborg Bette
10. Oh, Isabella
11. The Wolf Man Kindly Requests...
Clutch
Earth Rocker
Година: 2013
Лейбъл: Weathermaker Music
Държава: САЩ
http://pro-rock.com/
Нов Clutch, нов Clutch, нов Clutch! Не, че някой, който обича групата, не си е дамгосал 44-те минути корав и жесток рокенрол измежду гънките в черепа. Нека отделим и малко думи за онези, които си мислят, че тука играем на шикалки.

Earth Rocker
започва с песен, която е тоталната есенция на всичко Clutch. Едно, че парчето е така натегнато и избухнало, че действа на менталното ти състояние като 4,5-волтова батерия на крушка във фенерче за 3 волта, ами и текста е истинското роук откровение – If you gonna do it, do it live on stage, or don’t do it at all. Щото иначе рискуваш да си като мека путка, изтъпанчен до Clutch. Всяка думичка в тази песен е вярна с оригинала. Earth rocker е всеки онзи “full time jammer” – маниак, изцяло горящ с рокенрола. „И тъй като full time jammer беше твърде дълго за изпяване в тази песен, го заменихме с по-краткото и категорично Earth rocker”. Като тях четиримата. Като нас всички.

Оттук нататък имаме един от най-категоричните, директни, и заредени с експлозивен рокенрол албуми на Clutch. Някъде между Pure Rock Fury и Strange Cousins From The West, но изваян от ръцете на продуцента Machine – отговорен и за един от най! записите на бандата – Blast Tyrant.

Според самите Clutch, не са се стремили да търсят толкова безапелационен саунд, но веднъж тръгнали в тази посока, държат педала на техния Rocket 88 настъпен до ламарината. Албумът е абсолютът в турбоенергичния рокенрол за брадати нехранимайковци и битиейни непукисти. Ако кръвчицата ти кипва от чистия рок, от всеки акорд, изпълзял от Neil, Jean Paul, Tim и Dan, тогава друже, в този запис имаш всичко. Подсещане за рокенрол корените (въпросната песен на Ike Turner до ден днешен се сочи като първото рокенрол парче), леко хлъзване към блуса с хармониката в DC Sound Attack и акустичната Gone Cold (сетете се за бонус диска към преизданието на Blast Tyrant), тежка рок епика с The Face, Book, Saddle and Go те мята на седлото на подивяло добиче и те рита в задника право в бясната киборг рок машина Cyborg Bette, оттам отново разкошна роук драма с Oh, Isabella и макар върколака учтиво да те кани да си ходиш, някак си съм сигурен, че ще се върнеш на купона още преди да са ти заглъхнали последните китарни тонове и ще пуснеш албума отначало. От онези записи е, които просто не ти стигат.

Earth Rocker е страхотна рок колекция. А Clutch все така остават най-яката рокенрол група днес.

И може да се купи от Wizard.
Напомня на: The Company Band, Motorhead, Grand Funk Railroad
Оценка: 12345
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Когато един мъж се обърне назад, той трябва да е горд с целия си живот. Не само с годините на титли и победи...
Лутър "Шарк" Лавей (Any Given Sunday)