Песните в албума:

1. Dream House
2. Irresistible
3. Sunbather
4. Please Remember
5. Vertigo
6. Windows
7. The Pecan Tree
Deafheaven
Sunbather
Година: 2013
Лейбъл: Deathwish Inc.
Държава: САЩ
http://deafheaven.com
Sunbather на Deafheaven не е албум, а реалност. Ти лежиш на парещия пясък, а слънцето е високо в небето, точно над теб. Лъчите му те изгарят и дори вятърът не ти помага, а напротив прави паренето по-осезаемо, по-физическо, по-истинско от всякога. От няколко часа насам тъмните цветове не съществуват. Светлината разрушава действителността. Далечините са размити, а часовете прекарани в горещината са направили всичко около теб банално и досадно. Лежиш и се взираш, понякога осъзнато, понякога с празен поглед. Всичко което търсиш, мислиш и се опитваш да достигнеш е отвъд. Отвъд всичко, което си бил, ще бъдеш или си искал да си. От Sunbather извира горещина. Той е безкрайно красив и горящ пейзаж, но и болезнен като неспасяема рана.

Музиката на Deafheaven тук е по-жива и по-безгранична от всякога. Понякога те поема и сдъвква в бласт бийтове и абразивни рифове (Vertigo, Sunbather) друг път (Dream House, The Pecan Tree) привидно те оставя да си поемаш въздух между халюцинациите, като временно те заключва в повтарящи се почти post-rock или shoegaze loop-ове, докато тоновете и техните мелодии се разпадат в нажежената звукова мараня. Sunbather e агресивен, но и тих. Дори в стената от шум, в която понякога се превръща откриваш неговата есенция и смисъл. А заблуждаващо спокойните парчета (Irresistable и Please Remember) са всъщност най-тежки, защото ти напомнят колко музика и детайл има в тишината, която отдавна сме изостваили.

Финалният щрих в Sunbather сa вокалите. Неразгадаеми писъци, споделени гласове на забравени или познати хора, сред които веднага намираш своето място, защото макар отчаяни и болезнени са много истински. Думите не са много и заради това с още по-голяма сила те запокитват, там където си или напълно сляп, или слънцето вече е заличило всичко. Дайте ни повече такава музика, прочистена в огън и светлина, толкова лична и безкомпромисна.
Напомня на: пожар
Оценка: 12345
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Философите на Изток ги смятат за светци. Западните философи са професори.
Николай Велимирович