Песните в албума:

1. Keep Your Eyes Peeled
2. I Sat by the Ocean
3. The Vampyre of Time and Memory
4. If I Had a Tail
5. My God Is the Sun
6. Kalopsia
7. Fairweather Friends
8. Smooth Sailing
9. I Appear Missing
10. ...Like Clockwork
Queens Of The Stone Age
...Like Clockwork
Година: 2013
Лейбъл: Matador, Rekords Rekords
Държава: САЩ
http://www.qotsa.com
A man walks into a bar. А ако в баровете сервираха музика, цяла година щях да поръчвам само това.

Има поне 999 причини. Причини всяка песен в един или друг момент да става любима. Причини шестият албум на Кралиците ...Like Clockwork да се мъти шест години, през които за малко грешният ни свят да се раздели с Josh Homme.

...Причини да дебютира на първо място тук-там и на Billboard Top 200. Не че баш-билбордът е баш-маяк, но подкрепя скромното ми мнение, че ...Like Clockwork е a) Най-доброто нещо за година, до момента фрашкана с добри неща. б) Най-силният досега от шестте силни албума на Queens Of The Stone Age. Сред тях броим и Era Vurgaris по един неевклидов начин.

Calling all comas (I Appear Missing)

За любознателни: албумът включва цялото кралско войнство колаборатори. Индекс а-я - в уикипедия, иначе само ще отбележа, че горещият екс-стриптийзьор Jake Shears, известен с кораво дупе и корав фалцет, се изявява (макар и неуловимо) в отварящото Keep Your Eyes Peeled – кораво парче, което влиза грубо по всички стандарти.

If you intend to truly fall apart (The Vampyre of Time and Memory)

...Like Clockwork e диагноза, епикриза и терапия. Съчетава детокс с интоксикация като подтика сутрин на гладно да смесиш снощно вино с екзотичен екстракт, който лекува жлъчка, смрад и смърт. Може да го описваме и с метафори. ...Like Clockwork е шареният, кошмарен път през ада на поне няколко реалности, а също така и светлината, която ти помага да не паднеш по лице, докато крачиш напред към където. Още може да намериш примерно в писмото до Mojo или някое от другите подобни.

Time wounds all heals (I Sat By The Ocean)

Лириките гарантират mindfuck на няколко нива. Homme има отколешния навик да пише абстрактно с думи прости и уж помежду другото. Тук е също толкова силно, но емоцията е сатурирана до крайност. Резултатът е искрен, истински и е толкова красив, че боли. Звукът има същия ефект. Гост-вокалите се усещат само когато ги търсиш (търсенето си струва).

Визията набираше скорост полека. Анимациите на Bonefacе преподреждат пет песни от албума и те пращат по дяволите. I Appear Missing, Kalopsia, Keep Your Eyes Peeled, If I Had A Tail, My God Is The Sun. Поредицата придава форма на честото, но иначе безпорядъчно споменаване на името божие в различни парчета. My God Is The Sun, първият сингъл*, затваря кръга. Всичко е счупено и всичко си идва на мястото.

Ще го кажа направо: ... Like Clockwork заслужава по шест капачки за всеки детайл, предай ги за скрап, иди, закупи и слушай внимателно.

*избран вероятно защото е от малкото парчета, които не късат месо от първия път, а просто те завихрят към центъра на слънчевата система.
Напомня на: Desert Sessions, Пустинно-апокалиптичен поп
Оценка: 12345
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Argumenta ponderantur, non numerantur!
[Доказателствата се ценят по значение, а не по брой]