Песните в албума:

1. In The Shadows
2. Nothing Here
3. Follow Me
4. Behind Smoke
5. Lady Fantasy
6. Far From the Sun
7. The Last Four Minutes
8. Far Away Ride
Dead Man’s Band
Dead Man’s Band
Година: 2012
Лейбъл: няма
Държава: Гърция
http://www.reverbnation.com/deadmansband
Във времена на безразборен и масов свободен даунлоуд, Lars Ulrich и iTunes, гърците от Dead Man’s Band представляват абсолютния апотеоз на непукизма и антиконформизма. В интернет има повече информация за вафли Винкел отколкото за тях, групата няма лейбъл, за официален сайт и дума да не става, пуснали са всичките песни от едноименния си албум за безплатно теглене, а въпросният албум не може да бъде намерен на какъвто и да е физически носител.

Dead Man’s Band здраво са потопили музиката си в задимената атмосфера на Jefferson Airplane, като отрочето им, с пестеливия подход и минималистичната продукция, звучи като нещо създадено в годините, когато рокенрола още е бил млад, а David Gilmour е сънувал диаманти в небесата. Като настроение, албумът с лекота може да бъде описан с класическите за този стил клишета: отнесен, меланхоличен и лежерен. Във възможно най-добрия смисъл. Опити за революции и музикална виртуозност няма, така че няма и следа от препускания през китарния гриф и резки смени на темпото по няколко пъти на песен. Дори напротив - албумът върви доста праволинейно през по-голямата част от времето, в средна скорост, като изключение правят единствено по-забързаните Behind Smoke и Far From The Sun (където китарата френетично зове името Хендриксово). Което, от друга страна, не означава по никакъв начин, че Dead Man’s Band са скучна и недодялана сбирщина от напушалки с музикални инструменти. Достатъчно е едно преслушване на откриващата In The Shadows, за да се забележи плавното, ненатрапчиво взаимодействие между баса и барабаните, както и фолклорните елементи, които гърците умело вплитат в музиката си. Китарата е достатъчно силно застъпена, без звукови издевателства, а солата и рифовете представляват кръстоска между блуса и сайкъделика в най-изчистената си и опростена форма. За справка - The Last Four Minutes. Катя, която е гласа на Dead Man’s Band, единствено подсилва атмосферата на албума, вписваща се идеално в музиката, независимо дали звучи гневна (Far From The Sun) или на ръба на отчаянието (Nothing Here).
Напомня на: Jefferson Airplane, The Doors, The Jimi Hendrix Experience
Оценка: 123
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: As far as the laws of mathematics refer to reality, they are not certain; and as far as they are certain, they do not refer to reality.
Albert Einstein