Песните в албума:

1. Mladic
2. Their Helicopters' Sing
3. We Drift Like Worried Fire
4. Strung Like Lights at Thee Printemps Erable
Godspeed You! Black Emperor
Allelujah! Don't Bend! Ascend!
Година: 2012
Лейбъл: Constellation
Държава: Канада
http://cstrecords.com/gybe/
Не постъпваш така с хората! Не ги оставяш да прекарат десет години в носталгично въртене на предишните ти записи, само за да се завърнеш от нищото с един от най-силните си албуми. Да, говоря за Godspeed You! Black Emperor и Allelujah! Don't Bend! Ascend!. Ако не знаеш за F♯ A♯ ∞, Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven или Yanqui U.X.O, значи живееш щастлив живот, необлъчен от канадската експериментална секта. Аз обаче не бих разменил промития си от Godspeed мозък, така че чети как се разпиля главата ми след над 50 минути в новия им албум.

Късметлиите, гледали бандата на живо, веднага ще оспорят твърдението "нов", тъй като Godspeed са свирили част от парчетата в Allelujah още преди 2003, когато (явно временно) решават да изчезнат от света. Лично за мен всяка нота в албума е нова, затова оставям иглата да падне върху плочата и двайсет минутната Mladic започва. Ако никога не си чувал Godspeed, песента е перфектно показно за всичко, което те правят. Медиативното начало обира стотици звуци и шумове от ръцете на музикантите и ескалира в мръсен, но мелодичен и запомнящ се пост-рок. Mladic е огромна, обемна и шумна, оставя те безпомощен, но щастлив в ръцете на The Hellicopters' Sing. Със своите комплексни и успокояващи дронове, първото от двете нови (и значително по-кратки) парчета има „лечебна“ функция. То възстановява изведените ти емоции, преди да потънеш в пламъците на We Drift Like Worried Fire. Там деликатни мелодии, почти незабележимо градират в специфичния и епичен хаос на Godspeed. Той комфортно и монолитно изобилства от енергия, доста по-близка до съвремения пост-рок, но в същото време аристократично украсена с пластове струнни инструменти и нервни перкусии.

Преходът към закриващата Strung Like Lights at Thee Printemps Erable е плавен и нежен също като нея. Тя прочиства мозъка ти и оставя там послание. То самотно увисва в пустошта на съзнанието ти също както сградата от обложката. И знаеш, те са пак тук.
Напомня на: A Silver Mt. Zion, Yndi Halda, Set Fire to Flames
Оценка: 12345
коментари [4] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Като нямаш въображение е нищо работа да умреш, като имаш е голяма работа. Така мисля. аз.
Louis-Ferdinand Celine - Voyage au bout de la nuit