Песните в албума:

1.Future Doom
2.Nucleus
3.Neo-Torment
4.Mercury Mesh
5.Soil Of Tomorrow
6.Psychotronica
7.Zounds
8.Exo-Skeleton
9.Tech
Tidfall
Nucleus
Година: 2003
Лейбъл: Nuclear Blast
Държава: САЩ
http://www.tidfall.net
В началото, когато излезе първият албум на групата, по-голямата част от критиците, а и от публиката изобщо не даваха надежди на групата. И наистина на пръв поглед първото и второто творение на Tidfall прекалено напомняха на
феновете за именитите им сънародници Dimmu Borgir. Много добре изпипани албуми, но слушайки ги човек не може да не направи паралел с китарните рифове и клавирите в Puritanical Euphoric Mistanthropia. А и самите определения от рода на "new school black metal от Норвегия", които навсякъде съпътстваха описанията на албумите им, сякаш им изиграха лоша шега.Въпреки странната неприязън, която имаха и самите норвежки банди към Tidfall, лейбълът на Samoth реши да им помогне и направи първата крачка - лейбълът му Nocturnal Art издаде първият им албум.

Днес те вече са успели да се наложат като една от най-интересните групи, на която новите им издатели от Nuclear Blast държат изключително много. С третия им албум Nucleus ги виждаме и в различна светлина.Tidfall залагат на новото и за това говори цялостната концепция на албума - обложката, която изглежда
направо космическа, текстовете, самите заглавия на песните (особено Future Doom, Neo-Torment, Soil Of Tomorrow, Tech), та дори и фотосесията, съпътстваща албума (членовете на групата са се снимали във високотехнологична обстановка - множество тръби и повърхости от хладен метал със сивосинкав отблясък). Всичко засяга новото, проблематиката на албума е свързана единствено идното и личи, че и самите Tidfall са обърнали смело поглед към бъдещето.

От чисто музикална гледна точка албумът има и своите слабости. Всяка една песен започва със страхотно електронно интро, но останалата част рядко прави особено впечатление поради липсата на разнообразие. Липсват брутални парчета-трепачи от рода на The Empire Of The Pleasures Of Flesh, което е наистина едно от най-размазващите и най-добрите на групата. За сметка на това изобилстват електронни и експериментални моменти, които са умело вплетени в цялостното звучене. Изглежда съвсем сериозно се задава нов подстил в блек метъла и наред с групи като Kovenant, Tidfall са негови водачи.
Напомня на: Tidfall
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Life's a journey, not a destination!
AEROSMITH - Amazing