Песните в албума:

1. Jack Staff
2. Case of Fidelity
3. Lilith
4. Tree of Life
5. Dreamcatcher
6. At the Helm
7. Sunken Ships
8. The Timeline’s History
9. Nest of Vipers (a Multitude of Sins)
Greenleaf
Nest of Vipers
Година: 2012
Лейбъл: Small Stone Records
Държава: Швеция
http://www.myspace.com/greenleafheavyrock
Кралят е мъртъв, да живее кралят! И да, и не. Да, защото Dozer ги няма. Не, защото не са се разпаднали официално, в неопределена ваканция са. Но пък какъв наследник имаме само с Greenleaf! Да, шведската рокенрол фурия се завърна преди месец, след петгодишно отсъствие, с най-твърдия си албум.

Няма как когато говорим за Greenleaf да не споменем Dozer. Заради Tommi Holappa, разбира се. Китаристът, който изсипа тежките жужащи рифове в албумите на Dozer и пичът, който си направи за кеф рокенрол проекта Greenleaf, където през годините минаха едни от най-изпалените лица на шведската стоунър сцена. Fredrik Nordin от Dozer също, да. А през 2012, свободен от ангажименти с основната си банда, Tommi тръсва Greenleaf обратно на роук картата и то предвождани отново от Oskar Cedermalm, гърлото на Truckfighters. Заболя ли те главата вече? А сега пусни Nest Of Vipers. Бам!

Jack Staff и Dreamcatcher са най-близо до предишните албуми на шведите. Топъл звук и рифове, от които ти се подскача и пие. Натам обаче нещата осезаемо се променят. По-плътен саунд, повече епос и тежест и китарни рифове, които се разливат в приятен психеделичен дим във време и пространство. Блусът и хард рокът отстъпват място на хеви и почти дуум влияния. И така до епичния финал със заглавната Nest Of Vipers. Гост вокали от Fredrik Nordin, вкарал силно рамо на старите си дружки, китарни линии, които призовават совалката и гигантските клавирни взривове на мистър Per Wiberg. На дъртия му увисна ченето. Кралят да го духа, Листът е по-зелен от всякога.
Напомня на: Dozer, Mastodon, Orange Goblin
Оценка: 12345
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Scott Adams