Песните в албума:

1. Dead Nature
2. Perfect Day
3. Wall Made Of Stone
4. Without Words
Soundprophet
I Will Meet You There
Година: 2012
Лейбъл: self release
Държава: България
http://soundprophet.org
Нека започнем с уговорката, че това не е ревю на албум, а на промоционален EP, който обаче е толкова силен, че всички тук бихме си го купили, ако го имаше в магазините.

Винаги ми е доставяло удоволствие да се запознавам с нови и нови български групи, особено когато става дума за откровен ъндърграунд. Такъв е случаят с настоящото EP на софийската банда Soundprophet. Групата определено не е непозната в клубните среди на нашата столица и актуалният им запис идва тъкмо навреме за да узакони присъствието на този заразен алтернативен рок вирус.

Поразен съм от мрачния рок, който струи още от първото леко меланхолично парче Dead Nature, което ми навява препратки към най-добрите години на сиатълската алтернативна сцена от 90-те. Гласът на вокалиста Пепо редува настроения с ту спокоен и нежен, ту с леко дрезгав тембър, а вокалните хармонии в припевите са прекрасен трибют към отдавна починалия Layne Staley. Структурата на парчетата е стегната, типично рокенрол, но атмосферата е налице – много болка, градски мрак и самота. Звукът на EP-тo е прибран, балансиран – китарите не са брутално изкривени и въпреки това приятно бодливи и отлично подплатени с баса и барабаните, а солата на Митко говорят на висок глас, надмогвайки ритъм-секцията. Четирите песни са в средно бавно темпо, което действа доста хипнотично.

Парчетата в EP-то са прекрасни, а личен фаворит ми стана Without Words (клипче), която горещо препоръчвам да чуете, ако решите да се запознаете с група Soundprophet. Албумът, върху който момчетата работят, би бил приятно допълнение към музикалните колекции на всички, които обичат сиатълската сцена, както и на любителите на модерната напоследък пост-рок музика.
Напомня на: Alice In Chains, Soundgarden
Оценка: 1234
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Мерило за истинския характер на човека е какво би направил ако знае, че никой няма да разбере за постъпката му.
Батето