Песните в албума:

01. aura
02. wölfe
03. urus arctos
04. im karst
05. karpatia
06. steinernes meer
Omega Massif
Karpatia
Година: 2011
Лейбъл: Denovali
Държава: Германия
http://www.omegamassif.de
Сигурно всеки един от вас поне веднъж е чувал в коментар на футболна среща между немски отбор и противник от друга държава израза „добре смазаната немска машина“. Спортните коментатори особено много обичат да го използват за играта на Байерн Мюнхен, не знам защо. Та, това „определение“ важи с пълна сила за Omega Massif, които се завърнаха с втория си инстру-ментален експеримент, озаглавен Karpatia.

Добре смазаната немска рифова машина е безпощадна: от първата до последната секунда имаш чувството, че тъпанчетата ти са злощастната Полша, преживяваща Blitzkrieg – танкови дивизии нахлуват с ясната цел, че трябва да те смажат за нула време и да те превземат в името на Фюрера. Четири от шестте парчета в албума са с дължина 10 – 11 мин. и на места наистина звучат като немски военен марш – хипнотично- подчиняващи с безпощадната си надъхваща ритмичност. Не знам дали това се е получило от само себе си или е било търсен ефект, но какъвто и да е случаят, е станало добро до съвършенство. Музиката на Omega Massif е тежка и величествена като самите Карпати, а заглавия от рода на Im Karst и Steinernes Meer сами по себе си говорят каква композиция да очаква човек.

Честно казано, албумът има един-единствен проблем и той е, че рано или късно свършва. Ако подходим към него като към чаша силна белгийска бира, трябва кажем, че има неочаквано начало, наситена амалгама от бавно и бързо темпо с голяма доза trippy елементи, плътен рифов завършек и върви прекрасно с дебел джойнт, бутилка Knob Creek или някой друг високоалкохолен бърбън, да речем – Wild Turkey. Ето такъв албум искам да се появи от българска група и тогава ще знам, че макар да не се вижда, някъде в края на тунела има светлина.
Напомня на: ISIS, Cult Of Luna, Pelican
Оценка: 12345
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Learn as if you're going to live forever. Live as if you're going to die tomorrow.
SOULFLY - Living Sacrifice