Песните в албума:

1. Road To Burn
2. 7 Flies
3. El Rollito
4. Set You Free
5. Vidage
6. Navy In Alice
7. Track Me
8. Johny's
9. Abell 1835
10. Super Van Vacation
1000mods
Super Van Vacation
Година: 2011
Лейбъл: CTS Production
Държава: Гърция
http://www.myspace.com/1000mods
В един момент попрестанахме да чуваме банди, които да удрят с тежък и бавен саунд, с мощен и подмолен фъз и настръхнал звук от колоните. Не, че няма, но психеделията настъпи по-сериозно в ъндърграунд сцената. И се усетих, че все по-често си пускам старите дискове на Acrimony, Josiah, Blind Dog и Activator. Докато не отидох на онзи концерт преди няклко месеца и четиримата диваци от 1000mods не ми откъснаха ушите.

В Гърция класическото стоунър звучене е на почит от десетина години насам. Немалко групи вадят специфичната атмосфера на бандите от Швеция и Щатите от началото на 2000-те. 1000mods са една от тях. И го правят адски добре. Пичовете яхнаха буса и хукнаха на ваканция, с разтопен под гумите асфалт. Road To Burn синтезира цялата мощ на онзи саунд – ниско настроени китари, с гаражно стържене от колоните, бавен и постоянен риф и тътнещ ритъм, с който така удрят, че щеш, не щеш, се мяташ до края на албума и отмерваш темпото с развяни във въздуха юмруци. Един съвет – още от начало надуйте звука и гледайте какво става!

До края на диска няма промяна в цялостната картинка – рошав груув, продрани вокали, които в някои песни напомнят на John Garcia, в други на Fredrik Nordin, но цялото настроение е ясно – Kyuss и Dozer се срещат на магистралата и форсират пулса ти към хоризонта – дали с бесния ритъм на El Rollito (честно, от тази песен ми се пие всеки път!), с шумния трясък на Vidage или със затварящата заглавна епика Super Van Vacation – вниманието, косите и тялото ти са ангажирани за целия трип.

Да, 1000mods не ни свирят нищо нечувано до момента, но пък го правят съвсем по класическата схема - албумът е записан от Billy Anderson (правил звука на банди като Sleep, Melvins, Neurosis, Orange Goblin), а обложката е рисувана от Malleus. А и толкова яко забиват това, което ги кефи, че няма как да не запалиш с тях, ако и на теб класическият пустинен звук ти определя планетарния баланс. Подай сега насам и дай ряз!
Напомня на: Truckfighters, Kyuss, Dozer, Activator
Оценка: 1234
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: По-добре човек с грешно мнение, отколкото човек без мнение.
Румбата