Песните в албума:

1.Wake Up
2.Breathing New Life
3.New Found Power
4.Pride
5.Fuck You
6.Reborn
7.Explode
8.Save Me
9.Cold Blooded
10.Crawl
11.Blink of an Eye
12.Blunt Force Trauma
13.Moment of Truth
14.Soul Bleed
Damageplan
New Found Power
Година: 2004
Лейбъл: Elektra
Държава: САЩ
http://www.damageplan.com
След прекратяването на aктивна дейност от страна на Pantera, Dimebag Darrell(китара) и Vinnie Paul(барабани) поставят основите на група, наречена Damageplan. За целта привличат зад микрофона Patrick Lachman, трупал стаж като китарист в Halford и Diesel Machine. За басист е поканен Bob Zilla, подвизавал се дотогава в най-различни банди, с локална популярност по клубовете в L.А. Подписан е договор със звукозаписния гигант Еlektra и на бял свят се появява първият им удар - New Found Power.

Личи си, че през тези 4 години бившите пантери не са били слeпи и глухи за това, какво се случва в музикалният свят. В албумa присъстват както очакваните булдозери като New Found Power, Explode, Cold Blooded, Fuck You, където се дере Corey Taylor oт Slipknot, така и някои песни с по нео-метъл влияния - Pride, Blink Of An Eye, което обаче не понижава тяхната стойност, така и личният ми фаворит - близо седем минутният блус валяк - Moment Of Truth. Като цяло албумът би се харесал и на хард рок феновете, но не на тези, които очакват мазни рок баладки. Вокалите на моменти са чисти и издържани в хард рок стил, друг път ревящи, напомнящи на Burton Bell и Phil Anselmo, но без да ги копират. Teкстовете са все така дръзки, така както бяха и при Pantera, и засягат все теми като моралните ценности, лицемерието и предателството. Макар и леко променен звука на китарата на Dimebag, той е все така мачкащ, а рифовете и солата са си пак неговата запазена марка. Тавата е продуцирана от самите Dimebag и Vinnie с помощта на Sterling Winfield (Pantera, Mercyful Fate). Последното парче от албума е акустичният бисер Soul Breed, където гостува китариста на Ozzy и Black Label Society - Zakk Wylde.

Приятно-изненадващ, силен дебют на Damageplan. Времето ще покаже дали ще се окаже еднократен проект, началото на нова група или ще се осъществи толкова очакваният риюниън на Pantera. Засега Damageplan обикалят Америка в подкрепа на New Found Power заедно с Hatebreed I Drowning Pool.
Напомня на: Anthrax
- Vol. 8: The Threat Is Real '98, Motley Crue - Motley Crue
'94
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Ако съм куче, по-добре да умра!
група Окови