Песните в албума:

01. Say Goodnight To The World
02. I Heart Satan
03. You Were Born To Be My Gallows
04. Gravedirt On My Blue Suede Shoes
05. Like Moonlight
06. No One Will Be A Stranger
07. Heartbreak Hotel
08. Sleeping With The Witch
09. Let Me Be Your Cigarette
10. See You All In Hell Or New Orleans
Dax Riggs
Say Goodnight To The World
Година: 2010
Лейбъл: Fat Possum Records
Държава: САЩ
http://daxriggs.myshopify.com
Денят те е смачкал и те изплюва мазен и сдъвкан в апартамента ти, хапваш набързо, влизаш в стаята – сам, защото тази вечер е такава, и тъкмо мислиш как ще спиш няколко часа, за да отмиеш тинята, когато те залива нова порция вселенска подигравка. Лягаш, спиш доколкото можеш, ставаш сутринта, приготвяш се за деня и понеже не си мекотело и самосъжалението и меланхолията са ти през скъсаните чорапи, стискаш зъби и продължаваш към новия ден. Дали ще е сив, ветровит, хапещо студен или безразлично пъстър, няма значение. Ти си там със себе си, имаш да пребориш следващите няколко часа и да докажеш (отново на себе си), че си тук, че дишаш, че те има и майната му, на когото не желае да се съобрази с това.

Say Goodnight To The World е саундтракът, когато обърнеш гръб на поредната мътна локва, облакът пара, който излиза от устата ти в хладния въздух, минорният пулс на отношението ти към събития и обстоятелства. Дълбок, честен, дори циничен, пълен с блус и алтернативно-лиричен рок, албумът е мъжкарският начин да сгазиш калта на разбитата улица, без да ти пука от мръсотията по обувките, защото знаеш, че винаги можеш да ги измиеш, когато дупките останат зад теб, а най-важното е да продължиш, както, но по-важното – защото можеш. Прибираш се вечерта, пускаш диска и не обръщаш повече от необходимото внимание на фактори и подробности. Спиш, ставаш, пускаш албума и се приготвяш за всичко, което това „днес” може да ти поднесе.

Dax Riggs налива сутрешна чаша нихилизъм за едно fuck off към света като начало на деня. Пъхаш слушалките в ушите, ръцете в джобовете и се обличаш в непукизъм.
Напомня на: Mark Lanegan, Scott Reeder
Оценка: 12345
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Cogito, ergo sum.
Дезидерий Декарт [1596-1650 г.]