Песните в албума:

1. Attack Of the Dirty Grooves
2. Suffer My Justice
3. Rolling Spawns
4. Devil In These Guys
5. This Time
6. Q-Tech
7. Finished
8. Beefinger
9. Scourge Of God
10. Techno_D
11. Long John
12. 40 Years In The Desert
Fyeld
Not Blond Enough To Survive The Holocaust
Година: 2009
Лейбъл: Stain Pictures
Държава: България
http://www.fyeld.com
Ехееее, далече през 2003-та година излезе дебютният албум на българската група Fyeld. Имаше плакати по витрините на магазините и всичко как си трябва. Интересното беше, че албума предложи забележително енергичен nu-metal crossover с доста от подробностите. Това което Fyeld, според мен, а и според други сториха, бе че запечатаха собствен стил. Журналистически това би звучало като 'dirty-funky-nu-metal'.

През вече не толква близката 2009-та, групата издаде и втория си албум. Това ревю е за него.

След като вече сме в Европейския Съюз е редно и продукцията на родината да има добре издържан търговски вид - кутийка, хартийка, картинка и всякакви глезотийки, дето радват туристите. В случая имаме стилно художествено оформление, книжка с всички текстове и нищо излишно. Главната картинка показва един човек, който май няма да оцелее холокоста, понеже не е достатъчно рус. Последно го видях във Варна, от тогава не знам нищо за него.

След като сме се изпречили пред тристата кура, които се въртят на диска, че и под него, разгръщането на книжното тяло започва с поглед към благодарностите. Хубаво е да прочетеш много имена, някои май вече са преустановили дейност, но повечето са на линия. Това не е лошо.

И като ръгнем чеповете в плейъра може вече да си поговорим и за звук. Всичко се върти някъде в пространството между тежките и сурови китари, чистите електронни звуци, мръсните beat-чета и вокалите, които никога при Fyeld не са били някаква незначителна подробност. Bobz все още заплита мръснишки рими, но по-рядко до болнаво-веселяшката степен от дебюта, а повечко в честотите на злостното дране. Като че ли момчето е поулегнало, те и текстовете вече често са по близки до душевността на лирическия герой. Съзряване или сковаване - нека всеки прецени сам за себе си. Или да обърне внимание на строфите в откриващата Suffer My Justice, от които лъха първична ярост до степен SLAYEEEEEEEER

След надъхващото интро, подходящо за мъжествена преработка на Междузвездни Войни, ни заливат талазите на Suffer My Justice, която на моменти е мрачна, тежка и бясна като хавите на Fear Factory. Rolling Spawns и Q-Tech са хитовете от албума - лудешки електроники, типични луди вокали и несекващо темпо като на самобръсначка. Scourge Of God поднася приятна изненада под формата на семплирани народни напеви, намешани с електрониката преди работата да стане брутална и резултатът е доста сполучлив. Devil In These Guys е най-rock'n'roll парчето в албума (в най-добрия смисъл). Закриващата 40 Years In The Desert e епохалната композиция от албума, като не забравяйте - през цялото време си говорим за метъл, а не за Седнало E Джоре, Дос или Пинко Розовата Пантера.

Збалежки? Rawk-a често вади такива от джобчето, в което не виждам нищо лошо. Аз лично бих казал, че стереокартината и обемнят звук може да се барнат още малко за пълно 6. Ако бях разбирач, може би щях да навляза в повече детайли, но съм едно обикновено журналистче. Все пак, струва ми се, че в This Time цялостното звучене е понацелено да има хубава плътност из всички честоти и на всички фронтове.

И това че Rawk-а не отразява своевременно едно или друго, не означава, че момчетата от Fyeld спят. Кажи речи вече имат почти готов трети албум като една от новите песни може да чуете на myspace-а им.

И така, във втория албум, валякът вече е апокалиптичен на вид и не върви да го дадеш на дядо да мине нивата с него. Тъпче земята с по яки гуми с големи грайфери. Сега остана с третия албум да изкара и лети джанти.

Задлъжителни песни за циганско-лятната ваканция:
Rolling Spawns и Q-Tech - защото са хитове.
Scourge Of God - защото е тежка и интересна
40 Years In The Desert - защото е епохална.
Напомня на: Static-X, Fear Factory, Biohazard
Оценка: 1234
коментари [5] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Няма вечни врагове, има вечни интереси.
Сталин