Песните в албума:

01. Acheron/Unearthing the Orb
02. Tres Brujas
03. Arrows in the Dark
04. The Chronomancer I: Hubris
05. Lawless Lands
06. Astraea’s Dream
07. Warp Riders
08. Night City
09. The Chronomancer II: Nemesis
10. (The Night the Sky Cried) Tears of Fire
The Sword
Warp Riders
Година: 2010
Лейбъл: Kemado
Държава: САЩ
http://www.swordofdoom.com
Ако Конан Варварина слушаше музика, докато коли гадовете в Кимерия, най-вероятно саундтракът на походите му щяха да са тексасците The Sword. Музиката на петимата е жесток звуков прочит на героичното фентъзи, писано от хора като Робърт Хауърд и рисувано от легендарния Франк Фразета. Цялата концепция, визията и звученето на бандата ни връщат в началото на 80-те, когато понятието „хеви метъл” не беше мръсна дума, размяната на касетки между феновете беше ритуал на свещенодействие, а самите записи имаха мистична аура.

Сурови китарни картини, отнесени, напевни вокали и гърмящ ритъм нахлуват от Warp Riders в типичния задъхан протометъл на The Sword. Третият албум е и първият концептуален за групата и разказва историята на стрелеца Ерет от планетата Ахерон, където от едната страна е вечен ден, а от другата – непрогледна нощ. Самият Ерет е тръгнал на пътешествие да възстанови баланса на объркания си свят. Историята се отваря с тежката рифова мелачка Acheron/Unearthing the Orb, която къса вратни жили и съм сигурен, че причинява леки фрактури на живо. По пътя си, отлъченият от племето си стрелец среща три вещици в отнасящия глави с мръсен груув сингъл Tres Brujas, сблъсква се със странни воини и се носи с пиратски екипаж на летящия кораб, наречен The Sword. И, съвсем адекватно за научнофантастичния сюжет, музиката е непогрешимият стоунър метъл на квартета, чудесна сплав между ранните Metallica и Judas Priest през 80-те, поели от тътена на седемдесетарските тави на Black Sabbath.

Напмопан и зареждащ, “inhaling deeply of the sacred smoke”, Warp Riders е истински хеви метъл, довян от ранната епоха на стила, впил корени дълбоко в годините, когато Manowar не будеха смях, когато четяхме комикси за герои във фантастични епохи и когато метълът означаваше тестостерон и адреналин. Един съвет – слушайте силно!
Напомня на: Metallica, Black Sabbath, Saint Vitus
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Дрогата е временна - космосът вечен!
Шурея