Песните в албума:

1.Stone Free
2.Valleys of Neptune
3.Bleeding Heart
4.Hear My Train a Comin'
5.Mr. Bad Luck
6.Sunshine of Your Love (live)
7.Lover Man
8.Ships Passing Through the Night
9.Fire
10.Red House
11.Lullaby for the Summer
12.Crying Blue Rain
Jimi Hendrix
Valleys Of Neptune
Година: 2010
Лейбъл: Legacy
Държава: САЩ
http://www.jimihendrix.com
Кралят е мъртъв! Да живее кралят!

Почти 40 години след смъртта на Jimi Hendrix се оказва, че има напълно непознати негови песни. Албумът е построен главно около пет неиздавани досега, а останалото са различни версии на класически Hendrix парчета. За първи път тук може да се чуят Lullaby for the Summer, Crying Blue Rain, Ships Passing Through the Night, кавър на CreamSunshine of Your Love и заглавното Valleys of Neptune. Именно завършеният в него Фънки звук адмирира. Саундът ти дава представа за начина, по който е щял да се развие стилът на Jimi. Енергия от космоса събрана в 4:02 минути. Затвори очи докато я слушаш и ще усетиш как летиш във Вселената, там някъде над долините на Нептун.

Добрата новина е, че това само едно от цяла поредица издания. Най-накрая наследниците на творчеството му са успели да сключат договор, по силата на който догодина ще има „нов” албум. Такава е тенденцията на музикалния пазар в момента – компаниите търсят изпълнители легенди, които им гарантират сигурна печелба. Дори днес Jimi продава като жив артист.

Нещо, придаващо автентичност на изданието, е използването на картина, рисувана от самия Jimi за обложка, в комбинация с негова снимка. Картината може да бъде видяна на обложката на пилотния сингъл. Направена от него с акварел, тя е сред 110 картини, съхранени от баща му. „Когато я видях, тя просто крещеше Valleys of Neptune. Нямаше как да не я използваме за проекта”, казва сестрата на Jimi Джейни.

Този диск ни хвърля в размисъл за така и неслучилия се четвърти албум на великана. Въпросителните стоят, а този диск се нарежда под тях редом с останалите посмъртни издания като потенциалния четвърти.
Напомня на: Jimi Hendrix, Cream, неизживяното от рок-феерията на 60-те
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: В храма не проповядваха никаква абсолютна истина, никаква догма не оковаваше мисълта във фанатизъм.
"Рамзес - Синът на светлината" - Кристиян Жак