Песните в албума:

1. Malo
2. Dead Disco Dancer
3. Heels
4. Fault Line
5. Smile
6. Ezekiel's Son
7. Ruins
8. Radio Waves
9. Pray the Soul Away
10. Don't Dig
O.Children
O. Children
Година: 2010
Лейбъл: Deadly People Recordings
Държава: Англия
http://www.myspace.com/ochildren
Зимните вечери са прекрасни, когато стане дума за едноименния албум на O.Children. Препоръчително е да го слушам на някой плаж. Още по-препоръчително - да има лунно затъмнение. Задължително - със слушалки. И когато хвана под ръка своите призраци, мога гол до кръста да скоча в студената вода и да плувам от тук до безкрая, че и обратно.

Обявени за един от най-добрите дебюти на 2010, възродени от юридически разформированите Bono Must Die (да, фронтменът на U2 ги е съдил), именувани по песен на Nick Cave, O.Children предлагат на слушателя албум, с какъвто не могат да се похвалят групи с далеч по-дълга кариера; пресечена точка между 21ви век, Depeche Mode и Bauhaus - "Постпънкът е мъртъв, да живее постпънкът!". Не е лесно да твориш в стиловите рамки на течение, останало в архивите от преди 20 години и същевременно да не звучиш като бледа сянка на легендарните групи, а вместо това да си вдъхнал нов живот на изпратено към моргата тяло.

"O.Children" звучи малко мръсно и порочно, тъмно - като късен облачен следобед, и изпято на един дъх от удрящото в слепоочията гласище на Tobi O’Kandi, а лекото намигване към диското те кара в един момент неусетно да започнеш да се поклащаш.

Несъмнено лондончаните направиха удар още с дебюта си и, макар и стилово несъизмерими, съществува някакъв паралел между тях и поляците от Riverside, които през 2003 също записаха убийствен първи албум, който според някои е ненадминат от понататъшното им творчество. Въпросът е дали O.Children ще успеят да надскочат високо вдигната летва и да превъзмогнат „Синдрома на втория”?

Не знам, а и честно казано не искам да гадая. Не ми пука, сериозно. Важното е, че момчетата издадоха през 2010 неповторим по колорит и качество албум, който ще пусна отново, ще изляза на нощна разходка с някой свой призрак и ще му разказвам истории, “’cause if I lose you tonight, I lose you forever, Malo”.
Напомня на:  Bauhaus, Depeche Mode, Killing Joke
Оценка: 12345
коментари [6] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Когато един мъж се обърне назад, той трябва да е горд с целия си живот. Не само с годините на титли и победи...
Лутър "Шарк" Лавей (Any Given Sunday)