Песните в албума:

1.No Turning Back
2.Parasite
3.Fight Back
4.New Direction
(Gorilla Biscuits cover)
5.Break Down The Walls
(Youth Of Today cover)
6.Hang Up Your Boots
(Slapshot cover)
7.Outro
8.Intro
9.Positive Attitude
10.A Big Part Of Me
11.Totally Different
12.The Darkset Thoughts
13.Monsters Inside
14.If The Kids Are United
(Sham 69 cover)
Last Hope / Hitman
Balkan Hardcore Split
Година: 2004
Лейбъл: Стейн Студио
Държава: България / Сърбия
Last Hope отново са тук като този път изкарват не самостоятелен албум, а сплит със сърбите Hitman, подчинен изцяло на хардкор концепцията за приятелство и единство. В тази насока може да се интерпретира и внушителното присъствие на кавър версии, чиито брой при Last Hope е равен на този на авторските песни - три на три (преработките са на Gorilla Biscuits, Youth Of Today и Slapshot), а Hitman са се ограничили само с един (Sham 69). Според мен обаче е леко нецелесъобразно една сериозна група да вкарва толкова кавъри за сметка на авторски материал. Но поне това показва, че момчетата от Last Hope са преди всичко фенове и се забавяват - нещо, което ясно може да се види на всеки техен концерт.

Както вече се спомена Last Hope предлагат три нови авторски песни, които са в типичния за групата стил - нахъсани, енергични, с рифове, които са по-скоро насечени и брутални, отколкото пънкарливи. Всяка тяхна песен предразполага към раздвижване на тялото, а леко по-умерената втора част на Parasite не трябва да ви притеснява, защото третата песен Fight Back започва по най-Last Hope-ски маниер и е тухла, чиято тежест предполагам ще се усеща по концертите на групата от сега нататък. Да не говорим, че има вкарана и осезаема мелодична линия към края.

При Hitman положението клони повече към пънк корените отколкото към бруталните метъл влияния. Като цяло това е по-позитивната и ведра група от двете. Вокалистът Аца потвърждава това със сценичното поведение и текстовете си. Втората част от сплита започва с едно интро, което предполагам е заето от някой филм, и което съм убеден, след десетина слушания става достатъчно досадно. Но после идва музиката под формата на шест сбити и динамични песни. The Darkest Thoughts силно напомня на The Offspring, но това в никакъв случай не намаля достойнствата на песента. Албумът свършва отново със семпъл - от култовия филм Leon чуваме Жан Рено и Натали Портман как изясняват професионалните наклонности на главния герой - наемен убиец (hitman). След което завесите падат.

За звука не може да се каже нищо лошо, въпреки че има какво още да се желае, при все това, че и стандартите на стила не са кой знае колко високи. При Hitman басът е изведен малко по-напред, при което се усещат и достойнствата на сръбския басист.

30 минути приятна за слушане музика, без да блеси с някакви музикантски откровения, но пък напълно връзваща се с настъпващите топли и ведри ежедневия, опакована в семпло и качествено оформление. Everithing the body needs!
Напомня на: Last Hope, Skinflick, Outrage
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: В храма не проповядваха никаква абсолютна истина, никаква догма не оковаваше мисълта във фанатизъм.
"Рамзес - Синът на светлината" - Кристиян Жак