Песните в албума:

1. Dreams of tomorrow
2. Waiting for the sun
3. Time will tell
4. Almost there
5. Two steps backwards
6. Wishing for more
7. The summer is old
8. The break of dawn
9. Long way from home
Siena Root
Far From The Sun
Година: 2008
Лейбъл: Phantom Sound & Vision
Държава: Швеция
http://www.sienaroot.com
„Нали знаеш, че явно роукърите си живеем в паралелна вселена, настроени на една честота?” пита ме един от сектата днес на обяд, пък аз си знам, вие си знаете, въобще ние всички знаем и тогава що въобще се хАбим да пишем ревюта за нещо, дето всички го знаем, м?

Личната ми теория е, че преди да се роукясаш, имаш нужда от леееко въведение в дебрите на мозъчните дисфункции, алтернативни търсения и ирационално звучащи, но въпреки това логични обяснения на света, които съпътстват прекарването на време в тази страница. (За да може след време, като почнете да си четете мислите и музикалните настроения с разни напълно непознати, да не се изненадваш чак па толкоз.)

Siena Root са едно прелестно такова въведение, което не е като да не е споменавано вече, но за хубавите неща трябва да се говори много. Лошото е, че тяхната музика е от онези, за които всъщност не може да пишеш смислени неща, тъй че ще си общуваме с асоциации.

Приемете, че не е октомври, навън няма безумно поройни дъждове и небето в никакъв случай не е надвиснало ниско и заплашително като кандидат-студентски изпит над гимназист. Чувствате ли се по-добре? Хайде сега бегом марш в паралелната вселена от първия ред, където грее слънчице, топли ви мокрите от солена вода къдрици и гали полузарити в пясък крачета. Тръгнаха ли ви асоциациите, м? Светлина, жега, лято, ала-бала? И още има – психеделия, хармония, ярки цветове – ако щете вярвайте, ама само като погледна обложката на тоя албум започва да ми се танцува – безумно дълбоки вокали и кра-со-та. Няма любима песен, няма любим текст, нито мелодия. Само любов. От тях, от нас, към тях, към околните, към света (без съседа от горния етаж, дето баш сега реши да прави ремонт!). И албумът се ниже бавно, от парче към парче, прегръща те, отнася те, уютва те, просмуква ти през кожата морфиново успокоение, докато накрая вместо да се опитваш да пишеш за него, се размажеш на пода, прегърнал първото докопано нещо (дори и да е плюшен тигър) и безвъзвратно отлетял в космоса.

Билетите за пътуването се раздават на: http://www.myspace.com/sienaroot Добре дошли и дълъг път ви желаем!
Напомня на: ранните Deep Purple, Captain Beyond, Jimi Hendrix
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Чиста лудост - каза той, - абсолютна глупост. Но ще опитаме, защото е гениална глупост!
Форд Префект ("Ресторант на края на вселената" - Д. Адамс)