Песните в албума:

1. Drove Through Ghosts To Get Here
2. No Use Crying Over (Some Techno)
3. Retreat! Retreat!
4. Await Rescue
5. Fix The Sky A Little
6. 65 Doesn't Understand You
7. Primer
8. Radio Protector
9. Four Score And (Some Drum N' Bass)
10. A Failsafe
65daysofstatic
Escape From New York
Година: 2009
Лейбъл: Monotreme Records
Държава: Англия
http://www.65daysofstatic.com
transmission, transmission...

…65...d...o....s....


Всъщност само по себе си е голяма новина, че 65daysofstatic ще пускат нов албум, че дори то да било и live. Защото нали знаете, повечето live албуми какви са... айде да ги наречем доста скучни, за да не се хвърляме в много, дълбоки размисли и филми.

Но тука мисля, че няма да сгрешим, ако кажем, че Escape From New York е страхотен. Защото момчетата от 65 отново са се справили повече от прекрасно. Лично аз съм страшно зарибен по правенето на различни превъплащения на до болка познати песни. Може би и заради това не харесвам повечето live албуми. А поради това харесах Escape from New York. Тука не просто се свири нещо на живо, а тука се рисува на живо. Още от Drove Through Ghosts To Get Here се забелязва, че нещо не е наред. След като чуваме Retreat! Retreat! Вече сме повече от убедени. И на Await Rescue сме напълно погребани в безконечни дерзания и размисли, аджеба от къде ти е дошло. Ама това са нормални шпекове, не се притеснявай, има още.

Малко е трудно всъщност да се разказва това.

Fix The Sky A Little започва отнесено и замислено, напряга това което се намира между слепоочията с онова странно усещане, което се появява когато не можеш да обработиш цялата информация. Чувстваш се леко застрашен и топката в стомаха расте. Може дори да си потропваш нервно с крак и да се оглеждаш. Филмът е толкова голям, че напрягащите се фибри на съществуването ще се пръснат. Неусетно преминаваме към 65 Doesn't Understand You, която освен че ми е личен фаворит, специално тука е леко забързана, допълнена от конска доза семпли и различни dnb заигравки. Като цяло вкуса е страхотен, а визията зашеметяваща. Вълна след вълна. Туп-туп! И сме точно там в завихрящият се несиметричен свят, където детерминизмът е отстъпил окончателно място на бушуващата случайност. Отново много неадекватни желания да се разбере случващото се. 1,2,3... и всичко загубва смисъл, а ти се носиш. Да, точно там на върха от екстаз, еуфория. Моноспектакълът на катарзиса. Сбогом и благодаря за рибата!

...Мдааа, трудно се пише за това...

Primer е разтеглената сянка, която пада, когато слънцето те заслепява. Може би усещаш топлината в джунглата от бетон, а може би просто я пазиш в себе си и се молиш да не изгасне. Ти избираш!

Знаете ли, току-що се върнах и прочетох какво съм написал. Сигурно няма много смисъл, за тези които просто слушат музика. Но пък от друга страна тука няма такива! [:woot:]

Radio Protector... каквото и да кажа тука, винаги ще звучи малко. Просто е адски добре направено, адски добре изсвирено и вложено толкова много емоция, че не може да не ти стане хубаво докато го слушаш. Ескалацията, тоталният колапс, когато премине влака и започне по-бързата част... прекрасно и бушуващо море от емоции. Страхотна песен, трудна за описване, лесна за изживяване. Тук отново допълнена с различни звуци и неща, които да те накарат да се зачудиш, дали не ти се е причуло или просто мозъка ти играе номера. Особено ако слушаш на слушалки, пътешествието е незабравимо.

Four Score And (Some Drum'n'Bass) e коварно продължение. DNB естествено, зашеметяващ, шумен и мощен - точно такъв, какъвто трябва да е. Парче на което можеш да си подскачаш и размяташ глава, сякаш да се отърсиш от напориста негативна мисъл, която те тормози. Знаете за какво става въпрос. Или просто, ако искаш да се раздвижиш. Кракът ти автоматично започва да се движи в ритъм.

A Failsafe
... краят. И ти си предупреден, че има повреда. Пускай от начало!
Напомня на: God Is An Astronaut, Russian Circles, Mono
Оценка: 12345
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Живеем в първобитно време, нали Уил? Нито е диво, нито е мъдро. Половинчатите мерки са неговото проклятие...
Ханибал Лектър ("Червения Дракон" - Томас Харис)