Песните в албума:

1. Няма Драма
2. Болимеза
3. Де Ниро Е Друг
4. 4ао
Сепуко 6
EP
Година: 2008
Лейбъл: Сепуко 6
Държава: България
http://www.myspace.com/sepuko6
Да си го кажем правичката, хич не е лоша идея, по концерти в софийските клубове, групите да прилагат и безплатно CD към билета. По този начин аз взех, че се озовах с EP-то на Сепуко 6 в ръце. После това CD се озова в CD плейъра и така бе зачената идеята за това ревю.

Четири песни, кой ти ги дава? Намекнато бе вече - на входа на The Club, на концерта, посветен на шестата годишнина от активността на групата. Там ги даваха тия четири песни. + още доста от дългосвирящия албум на Сепуко 6, изпълнени на живо, без гост участие на плейбеци.

Ако трябва да се употреби някое клише относно EP-то на Сепуко 6, нека това бъде 'стилно оформление на книжното тяло'. Лично за мен това е важно за едно добро начало. А което е по-интересно при тази група е, че ако се зачетеш в текстовете, творчеството й придобива нова дълбочина. Самите думи са така шантаво подбрани и едновременно удрят така първично, че отдадеш ли се, чувстваш се поударен.

Съдейки по песните и личните си пристрастия бих ги охарактеризирал така:
• една добра песен: Болимеза
• една отиваща към добра песен: Няма Драма
• една леко странна и противоречива песен, тип Колело нa P.I.F., която хем се връзва, хем не можеш да я приемеш. Нали знаете това чувство, когато си представяте дадена група по някакъв начин и тя ви изненадва с нещо, тотално различно от любимата ви концепция. Така и аз, все още не мога да преглътна лесно Де Ниро Е Друг. Докато Колелото на P.I.F. ми е забавно 'щото основно ми е преэ оная.

Перлата на албума, финалната 4ао заслужава отделен параграф. Или абзац, тука си признавам, че не мога да преценя кое название е по-модно. Отнесена, но и с плътна стена от звуци тип китари, барабани и бас тя е емоционалната кулминация. В тази песен Ангел набляга на сиреноподобните си вокали. Това го споменавам, защото мисля, че не стана ясно за основната музикална насоченост на изданието. Тежък и алтернативен рок. Радвам се, че групата не е забегнала от това, което може така добре - нахлуващи китари, прекарани през дисторшън ефекти и рисуващи вокални линии. Останалото е стабилна ритъм секция и Сърце. Нека не забравяме последното, цяла хубава книга има кръстена така.
Напомня на: Сепуко 6, Deftones
Оценка: 1234
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Think big, start small!
Батето