Песните в албума:

1.Michael Collins
2.Pagan
3.The Gael
4.Ard Ri Na Heirann
5.March To Cluain Tairbh
6.Viking Slayer
7.1014 AD
8.Some Say The Devil Is Dead
9.1000 years
10.Lament For The Wild Geese
11.Erinsong
12.Summoning Of The Sidhe
13.The Fall Of Gondolin
Cruachan
Pagan
Година: 2004
Лейбъл:
Държава: Ирландия
http://www.truemetal.org/metalmagick/cruachan
Тази ирландска група винаги е била една от любимите ми - съчетаваща по уникален и неповторим начин разнородни фолклорни мотиви с, по мое мнение, много интересна форма на блек метъл - комбинираща блек метъл рифове и крясъци с рокаджийски мотиви и бленди на китарите, изключително емоционални женски вокали - всичко това вплетено във въздушни, магични мелодии, чиято завършеност и красота е напълно домоделирана от автентичните фолклорни инструменти - гарнирана с увлекателна митологична линия на текстовете.

Pagan - просто, ясно и еднозначно, се нарича новия албум на Cruachan. Завършено, мащабно, красиво творение - издържано в стила на тези ирландци, но изпълнено с още повече професионализъм и с по-добър звук. 13 епични химна, изпълнени с красива мелодия, Cruachan-овско звучене на китарите и двустранни, допълващи се вокални линии. Още на първо слушане се забелязва едно спокойствие, което витае в музиката, една радост (въпреки смисловата насоченост на текстовете) и изчистеност, породена може би от умелото използване на фолклорни инструменти - точно в това се крие и уникалността на Cruachan - в лекотата и настроението, което създават посредством композициите си. В Pagan се редуват мистични, фолклорни мотиви, с ниско настроени китарни партии, по чиято линия вървят мъжките блек метъл вокали, както и специфичните женски вокали на Карен Гилиган.

Шотландскате гайди, подкрепени от флейтите и цигулките, добавят още повече епичност в атмосферата и правят Pagan, много красив и поетичен албум. Най-доброто творение на Cruachan за мен.
Напомня на: Cruachan, Skyclad, Thyrfing
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Няма вечни врагове, има вечни интереси.
Сталин