Песните в албума:

1. On the Run
2. Auf Der Lauer
3. Supernovo
4. Ruhig Blut
5. Erdlicht
6. Zeitstau
7. Hellway
8. Kraftfeld
Rotor
Rotor 2
Година: 2005
Лейбъл: Elektrohasch
Държава: Германия
http://rotorotor.de
Сигурно няма човек, на който да не му е ясно, че голяма част от стоунър рок албумите, които излизат, колкото и да звучат банални, песните в тях сами по себе си показват истинския си потенциал, когато са изсвирени на живо. За Elektrohasch не пишем нито за първи, нито за последен път в Rawk'n'Roll, но най-важното, което трябва да се знае за лейбълчето си е нужно да се каже. Редките им издания обикновено са най-доброто от симпатично ретроградно звучащия сайкъделик, гаражен, изсвирен от сърце рокенрол в днешно време.

Подобно на самите Colour Haze, Rotor, които не можем да не поздравим за интересния избор на име, също са майстори на импровизацията. Осемте песни са сайкъделик джемове, ескалиращи и избухващи, украсени от могъщия уа-уа ефект, в духа на калифорнийската пустиня. Само дето също толкова носи и намерените на тавана куфари с наследството на могъщия прогресивен краутрок!

Целият артуърк е много оригинален с налудничавите си ретро снимки, като започнем от обложката, която виждате сами и минем през хладилника, дрелката и персийския килим. Като последното може би не е случайно подбрано, имайки предвид, че едната от двете песни с вокали в албума е изпята на персийки език. Дори има лириките добавени, но предполагам малцина ще разберат за какво става дума... Накратко, този албум е едно от най-добрите попадения на лейбъла, а докато си говорим, вече се подготвя Rotor 3. Силно препоръчвам не само на Kyuss маниаците, ами и на феновете на онзи стар психеделичен прогресив рок, който излиза толкова от главата, колкото и от душата.
Напомня на: Kyuss, Colour Haze, Yawning Man, 70's krautrock
Оценка: 12345
коментари [10] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Когато свободният човек умре, той губи удоволствието от живота. Робът губи болката си. Смъртта е единствената свобода, която робът познава.
Спартак (от филма "Спартак")