Песните в албума:

1. Me And You
2. No... So...
3. Wrong Station
4. In Your Face
5. No Family
6. God
7. Electricity
8. Can I…
9. Changes
10. Не забравяй!
Artery
The Art Of Bleeding
Година: 2006
Лейбъл: Arteria Music
Държава: Холандия / България
http://www.arterymusic.nl
Artery навъртяха внушителна дискография и стабилен стаж в чужбина. Навъртяха и много музика. На живо, на запис, на спомен, на морето, на дрога, на метъл, на изненади. Сега решиха да ни покажат изкуството на кървенето. А артериите на албума са толкова пълнокръвни, че дискът тежи още в шепата. Сложихте ли го в плеъра? Е, вече кървенето ще е от сърцата и ушите.

През годините Янко Бреков и момчетата около него минаха през стиловете като вън от релси влак, но независимо дали ще чуеш песен от 1993 или 2006, групата не можеш да сбъркаш. Продраният, плътен, на границата на фалша глас на Янчо, бузукито, което си дели равноправна роля с китарите, балканските ритми, съчетани с грубия модерен метъл. Всичко това е Artery. И всичко това го има в новия албум. По-добро от всякога. И това не е излишен комплимент, направен от пристрастие, а реално погледнато впечатление от диска. Обложката е страхотна. Песните са страхотни. Текстовете са страхотни. Двата клипа са страхотни. Формата на групата е страхотна. Парчетата са изсвирени с адски много хъс и слушането им доставя страшно много кеф. Не виждам как да отлича някоя песен над другите, всичките са страхотно поднесени, всяка от тях има парченце гъдел, който да ти я направи по-любима. И няма такава група, която да прави неометъла по-добре от американците, освен Artery. Не е празна четка. Здравите насечени китари, разредени с бузукито и този така специфичен дъх на море и планини, на България, ракия и джойнт на плажа. Това не може да бъде поставено в рамки "прилича на". Защото те са от наш'те; от тия, дето правят това, което ти искаш да слушаш, макар че може и да не си го знаел преди да чуеш албума. Не знаеш ли? Я сега си представи здрав и насечен неометъл. Ама не от MTV-friendly шита. Пусни си първите Korn, сети се за System Of A Down. А така! А я сега си представи, че техни фенове свирят зверски добре, само дето единия се справя с бузукито както Zakk Wylde с китарата. Представи си ръченица ритми в модерния рок. Представи си здравия неометъл на The Wrong Station изсвирен с невъобразим и лудешки зарибяващ ритъм, който в единия момент те кара да се мяташ с вдигнати юмруци, после да си откачиш главата от куфеене, а в друг отстъпва назад, за да се извиси българския химн на електрическа китара. Представи си как едно парче започва с подскачащ на приливи и отливи риф, под постоянния фон на бузукито. Чак ми замириса на мастика. А за разнообразие погледни към циганския катун, отправил се към слънцето зад хълма, понесъл музика в сърцата си, докато дюните припяват "No family, no home..." God e тежка като молитва при безсилие, силна и гореща като самия зов, а Electricity е безкомпромисен химн, който, ако можеше да попадне в правилните ръце, щеше да покаже на немощни пръдни като Linkin Park прекия път към нощното гърне.

Целият Art Of Bleeding e безумна комбинация от метъл, рок, пънк, алтърнатив, балкански ритми, морски бриз, добро настроение и дълбоки текстове, забъркана с бузуки, вместо черпак и поднесена топла и димяща като кръвта от отворени артерии, изтласквана от топло балканско сърце. Любов, болка, тежест, купон, жици, танци, манци, приятели и много, много музика.
Напомня на: System Of A Down с бузуки и Янчо
Оценка: 12345
коментари [12] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Cogito, ergo sum.
Дезидерий Декарт [1596-1650 г.]