Песните в албума:

1. Tsunagaru Haruka Kanata
2. 1/21
3. New Sentimentality
4. Goodbye
Toe
New Sentimentality
Година: 2006
Лейбъл: Machu Picchu Industries
Държава: Япония
http://toe.st
Стандартни съпоставяния с разни светила на инструменталната музика тук няма да са много от полза. За отскок може би ще са необходими, Toe обаче предлагат всичко друго, но не и клишета. В сравнение с други японски представители на този жанр, са повлияни много повече от math теченията, но въпреки това са с по-малко агресивен подход в сравнение с американски колеги, което може би се дължи на като цяло по-слабо представената метъл сцена в Япония. По-сдържани в прекомерното акцентуване на рифовете и бомбастичните перкусии, Toe са рафинирали похватите като залагат повече на джаз ритмиката, фееричността и на експериментирането като цяло. И така музиката им се превръща в начин за освобождаване на всички сетива. Но това не е състояние на безцелно блуждаене, по-скоро се усеща като... летене докато събираш слънчеви лъчи в някой летен следобед.

Рядко ще попаднете на пост-рок група с толкова ънплъгд звучене, органични аранжименти и барабанист, който освен че е гений е и движещата сила в композициите. Защо да не се потопи човек в този прелестен и хаотичен джем сешън от цветове на череши?!
Напомня на: Te', Jaga Jazzist
Оценка: 1234
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: It takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face.
www.despair.com