Песните в албума:

1. Resurrection
2. Pleasure In Pain
3. Worthless
4. Six
5. No Reason To Live
6. Killing The Beast
7. The Flame
8. End It All
9. Black Heart
10. Needle
11. Empire
12. Kingdom Of Heartache (Bonus Track)
13. Paralyzed (Bonus Track)
Chimaira
Resurrection
Година: 2007
Лейбъл: Ferret Records / Nuclear Blast
Държава: САЩ
http://chimaira.com
Имам огромното удоволствие да споделя с Вас , хиляди (мои) фенове, впечатленията си от предвидения да излезе на 6 март 2007 дългоочакван нов албум на юнаците от Кливланд, Охайо – Chimaira! Като една уважаваща себе си медия, ние - брилянтните мозъци с перо в ръка от www.rawknroll.net, не чакаме някой да се сети да ни прати промо, а по свои канали се сдобиваме с музиката, за която ден и нощ, безспирно изписваме тонове материал, за да може Вие да сте добре осведомени за случващото се по Света и у нас!

Добре го казах обаче, доволен съм как се получи.

Resurrection е първият албум на Chimaira за новият им лейбъл Nuclear Blast след напускането на Roadrunner Records. В продължение на 7 години (през 2000 излиза първото им EP - This Present Darkness) групата издава 4 албума, едно DVD, изнася стотици концерти – най-вече в родните САЩ; и се налага като една от най-добрите на съвременната американска сцена. С всеки следващ албум Chimaira демонстрират голямо израстване в творческо и техническо отношение. Музиката им става все по-тежка и брутална, композициите – все по-многопластови! Едноименният им трети албум Chimaira от 2005 за мен беше един от албумите на годината. Поради тези няколко причини, пускайки Resurrection за пръв път, знаех, че ми предстои да чуя един от албумите на 2007. Мамка му, оказах се мнооого прав... както винаги...

Тавата започва с мощни тупалки и тежки китари! Става дума за песента, дала името на албума – Resurrection. Веднага става ясно, че пичовете не се шегуват! Звукът е втежнен (разбира се [:happny:]), а вокалите на Mark Hunter са просто нечовешки! На няколко места в албума Mark използва откровено дет-метъл "грухтене", като ефекта е убийствен! Прави впечатление леко изнесеното напред звучене на семплите и синтезаторните ефекти в сравнение с предните тави на бандата. Това, разбира се, не означава, че Chimaira са почнали да правят техно, по подобие на други групи, които не желая да споменавам, а напротив – според мен това допринася за бруталността, която се излива от всяка нота на Resurrection! Все пак е задължително да споменем, че миксирането е дело на "магьосникът" Andy Sneap, а продуцент на албума е Jason Suecof (работил с имена като Trivium и God Forbid). Другата изненада за мен е включването на чисти вокали на някои места. Не очаквайте мелодични припевчета в стил Killswitch Engage например - не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против KSE, с изключение на последния им албум. Като цяло пичовете са направили един доста разнообразен албум: от хед-бенгърски бързи резачки, през по-бавни, на моменти дет включвания, траш залитания, та дори и леко нагазват в прог територията (с бисера на албума според мен – песента Six). Моето мнение е, че в Resurrection слабите и скучни моменти просто отсъстват! Не ми се иска да отличавам една песен или друга (е нямаше как да не спомена Six, признавам си ) – албумът е изключително силен като цяло и смятам, че всеки, харесал поне малко предните тави на групата, ще го оцени!

Chimaira очевидно са група, за която стиловите определения започват да стават абсолютно безсмислени с течение на годините. Според някои са метъл-кор, според други пост-траш (?), според трети са NWOAHM... и тем подобни. Определено различни влияния са на лице в музиката им, но също така е факт, че момчетата от Охайо - този иначе толкова приятен и спокоен щат в американския североизток, намериха собствения си звук и стил и днес са ярко отличаващи се от десетките групи и групички, с които не толкова отдавна бяха под общ знаменател!
Напомня на: Slayer, Lamb Of God, Unearth
Оценка: 12345
коментари [22] 
 
 
© 2003 Booze Project :: If there is one thing you can say about mankind, there is nothing kind about man.
Tom Waits