Песните в албума:

1. Untitled
2. Aspirin Music
3. Untitled
4. Kyoto
5. Untitled
6. Liange
7. Untitled
8. The Three-Days Blow
9. Untitled
Anoice
Remmings
Година: 2006
Лейбъл: Important Records
Държава: Япония
http://anoice.com
Този интересен проект е създаден през 2004-та в далечна Япония от Ricco и Taku, които и досега са водещите фигури в групата, която междувременно вече се състои от шестима музиканти. Anoice (което в превод от келтски означава сега) подхождат изключително иновативно към многото различни аспекти на инструменталната музика. Но не това е основното, което би заинтригувало всеки един любител на мелодичната атмосфера без думи. На приливи и отливи се разгръщат композициите, в които китарата, баса и барабаните са наравно поставени с пиано, виола и мандолина. Деветте композиции са като саундтрак към несъществуващи филми, които стават реалност в центъра на вашето съзнание. Парчетата са разделени доста особено в две категории: четири от тях са озаглавени и са ясно очертаните и разгърнати в албума. Другите пет са неозаглавени и са един вид разпръснати между останалите, доста по-експериментални са, със съвсем леко наелектризиран drone привкус. Всъщност са замислени като въведения и заключения към наименуваните истории. Заинтригуващ подход като цяло. Това донякъде разкъсва цялостта, но затова пък всяка следваща озаглавена композиция започва като че ли от нова, абсолютно бяла страница. По този начин става възможно да се потегли отново и отново със свежо вдишване, да се оформят нови настроения.

Интересното е, че тук не долавяме стремеж за създаването на гигантски звукови пана, по-скоро всеки един от музикантите добавя поотделно своя елемент към мелодията. Трепетни и радостни са емоциите, които най-често долавяме, меланхолията много по-рядко се прокрадва за разлика от повечето групи, които творят в същата ниша.

Remmings определено ще ви плени с поразително красива музика, трудно е да останеш равнодушен към вълнуващите се оркестрални мрежи от клавири и струнни в Aspirin Music, многопластовите мандолини и първичния звук на цигулката в Liange (може би е "най-японското" нещо, което някога сте чували ), минималистични пиано отгласи като посещение от добър дух в Untitled 9.

Колкото и изпипано и с изящество да е докоснато всяко едно парче в този дебют, човек определено остава с усещането, че това не е всичко, което е в състояние да покаже тази формация.
Напомня на: Mogwai, Spacemen 3, Рахманинов
Оценка: 1234
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Толерантност е способността да превърнем различията помежду ни в свързваща сила.
Батето