Песните в албума:

1. The Locust Years
2. We Are The Widows
3. Trot Out the Dead
4. Famine's Lamp
5. Chastity Rides
6. War Anthem
7. Election Day
8. Widow's Wall
Hammers Of Misfortune
The Locust Years
Година: 2006
Лейбъл: Cruz Del Sur Music
Държава: САЩ
http://hammersofmisfortune.com
След като човек е чул няколко пъти The August Engine на Hammers Of Misfortune, доста трудно би могъл да си представи как точно, аджеба, групата ще съумее да запази летвата също толкова високо и при следващия си албум. Факт е че, наследникът на гореспоменатия шедьовър вече е на пазара. Факт е, че аз все още не знам как, аджеба, момчетата от Сан Франциско успяха да съхранят така добре своя оригинален и свеж стил. Факт е и това, че третият им албум The Locust Years вдигна летвата още по-нагоре и специално мен направо ме отвя далече извън пределите на реалността за около 45 минути - колкото е времетраенето на самия диск.

Музиката в The Locust Years е наистина интересна, емоционална и чудесно аранжирана и изпълнена от американския секстет, начело на който е John Cobbett, когото вероятно познавате от предишните му групи The Lord Weird Slough Feg и GWAR.

Стилът на групата е изключително богат и разнообразен, като дълбоко в корените на мелодиите се долавя влиянието на майстори на 70-тарския прог като Yes, Jethro Tull и ELP, а на повърхността музиката в албума лъкатуши между бавен дуум-фолк и епичен неокласически прогресив с умерено количество метални стружки. Духът, който носи The Locust Years е завладяващ и всепоглъщащ. Почти през цялото време минорно настроение се лее от инструментите, на които от своя страна, е даден голям простор на действие; мелодиите са силни и обсебващи, а трите вокалиста (две жени и един мъж) се обаждат точно на място, за да излеят мъката си (с подобаваща доза патос) и пак неусетно да се скрият зад воала от мрачно очарование и притаена мощ.

The Locust Years може би е един от онези албуми, при които средно положение няма – или те грабва изцяло, или въобще не ти понася. При мен ситуацията вече е ясна. Пробвайте и вие, в най-лошия случай ще изгубите време колкото за едно футболно полувреме.
Напомня на: Candlemass, Symphony X, Emerson Lake & Palmer
Оценка: 12345
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Да имаш милост към немилостивите е така подло, като да я очакваш от тях...
Бойчо Огнянов ("Под Игото" - Иван Вазов)