Песните в албума:

1.Death Deserved Respect
2.An Agony Of The Place Of torture
3.Long Rotten Flesh
4.Disguisting Duty
5.StIfled Screams Out From Cut Throats
6.Deformed Sex Hole
7.Deserved condition
8.Satisfaction Beyond The Grave
Bonus Tracks:
9.Whispers
10.Donors Of Life
11.Sadistic Perversion
12.Haunted
Foeticide
Death Deserved Respect
Година: 2004
Лейбъл: Ominous Crematorium Records
Държава: България
Учудващо! Български дет метъл на високо ниво! Наистина малко са българските дет групи, които звучат добре и като качество и като изсвирване. Foeticide определено е една от тях. Стила на групата е техничен дет/грайнд, напомнящ на ранните години на Cannibal Corpse. Най-голямо впечатление, обаче ми направи отлично изсвирения бас - в някои парчета дори има и кратки бас сола. В началото си мислех, че това ще е поредната грайнд касапница, но бях повече от приятно изненадан от техничния дет/грайнд на момчетата.

Естествено не всичко е толкова добре. Лошо впечатление прави различното качество на парчетата. Все пак в диска са събрани три демота на групата: Donors Of Life (1998), Long Rotten Flesh (2000) и Death Deserved Respect (2004).

Албумът е препоръчителен за феновете на дет метъла. Вокалите напомнят на златните години на Chris Barnes, когато все още беше част от Cannibal Corpse. От инструментална гледна точка няма какво да кажа, освен, че тези пичове определено знаят за какво става въпрос. Включването на клавири(!?!) в "Haunted" (12) ме изненада доста (със сигурност не неприятно). Именно това парче ми стана любимо заради невероятните изпълнения на басиста.

В заключение ще кажа, че Мирослав Сивов (вокал), Константин Костов (китара), Димитър Клинчаров (китара), Стамен Сотиров (барабани) и Денислав Славков (бас) са си свършили работата отлично и са сътворили един наистина добър дебютен албум. Единствено различното качество на парчетата и слабите на места китари и бас развалят доброто впечатление от албума. Въпреки всичко, според мен това е една от най-обещаващите и перспективни български дет метъл групи за момента. Албумът можете да си поръчате от бандата на e-mail foeticide@abv.bg, а също може да се намери в магазините. Така,че ако съм успял да ви събудя любопитсвото, намерете го, няма да съжалявате.
Напомня на: Cannibal Corpse
Оценка: 1234
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Колкото по-високо се изкачиш, от толкова по-високо ще паднеш.
Сър Найджъл Лоринг ("Белият Отряд" - Артър Конан-Дойл)