Песните в албума:

1.Aeons
2.Ether
3.Catharsis
YOB
Catharsis
Година: 2003
Лейбъл: Abstract Sounds
Държава: САЩ
http://www.yobdoom.com
YOB идват от Портланд, Орегон (САЩ) и свирят дуум. Не просто дуум, а ДУУМ! Уникалното тук, обаче, са вокалите. Mike Scheidt напомня на King Diamond с типичните за него промени от много високо, до много ниско. Невероятно разнообразие от вокални техники. От фалцетите на Halford, до дет ръмжене, та дори и шептене...

Албумът има три песни с общо времетраене от близо 50 минути. В Aeons сайкъделик атмосфера придава един много наподобяващ уа-уа ефект за китара. Важно за песента е да се отбележи преминаването на няколко пъти от леки и тихи моменти с шептящи и ръмжащи вокали в тежки, много по-шумни с пищящи такива.

Ether е три пъти по кратка от останалите две парчета в тавата със скромното времетраене от 7 минути. Бърза, динамична и агресивна - така бих я описал най-точно. Доста хеви метъл, та дори рокаджийски ориентирана, но притежаваща типичната за YOB дуум атмосфера, звучене на вокали и китари.

Catharsis ни връща обратно откъдето тръгнахме. Още в началото прави впечатление бавната смяна на акордите ала Black Sabbath и отново онзи специфичен китарен ефект от Aeons. Тук обаче групата звучи по-тежко и първото, за което се сещам веднага са Sleep с техния Dopesmoker. Към деветата минута Mike Scheidt се включва, за да ви изкара от транса, в който сте 'изпаднали' ...или да ви пренесе на друго подобно място... Интересното е, че с времето темпото в песента се ускорява, докато не се стигне до третата третина на песента, където е още по-бавно от в началото, а вокалите са още по-апокалиптични и гробовни. И точно когато вече сте потънали, изведнъж след един по-продължителен крясък, музиката става няколко пъти по-бърза и динамична, а в самия край на 'парчето' направо избухва.

50 минути невероятен, свеж, дуум метъл, който е много вероятно само почитателите на тази музика да оценят. Наистина колосален албум.
Напомня на: Sleep
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: If there is one thing you can say about mankind, there is nothing kind about man.
Tom Waits