Песните в албума:

1. War Of All Wars
2. Downfall
3. Burning Bridges
4. Alone We Die
5. Another Conscience Trial
Distorment
Burning Bridges
Година: 2006
Лейбъл: няма
Държава: България
http://distorment.com
Ето сега едно спретнато дискче с пет песни от софийската група Distorment. Тяхното първо официално издание - дебютното им EP Burning Bridges - да им е честито.

Искам веднага да кажа, че първото ми впечатление при прослушването на диска беше силно изразена положителна изненада. От стегнатостта на записа, от качествения звук, от естеството на самите композиции и други такива. Като цяло ако си представите здрави траш/дет/кор рифове със стабилно барабанене и суров вокал, едва ли ще сгрешите в представата си за музиката на Distorment. Ако обаче сте чули нещо от предишните им песни по-добре веднага да спрете да правите асоциации с тях, защото, оказва се, пътят, който групата е извървяла от тогава хич не е малък (, къс или лек, ако предпочитате )

Откриващата песен започва също като Танцът На Сатаната на Vendetta; т.е. със същите семплирани думи от същия филм започва. А после и рифовете напомнят на това мъртво вече име... Чак пъстро и богато разнообразие в албума няма, но той си тежи където си трябва. Линиите на барабаните са построени много приятно и раздвижено, тупалките и двойните каси окомплектоват един стабилен и туптящ бийт, който е едновременно зарибяващ и приятен за слушане. Вокалът вече пробва повечко варианти да реве в микрофоните и това добавя щипка цвят към цялото звучене. Китаристът пък, освен железните рифове, които е намислил и изсвирил пробва и няколко солца.

Закриващата песен Another Conscience Trial е най-рачупената песен, както и най-дългата от петте. В началото й има един много подобен момент на един друг от It Makes Them Disappear на Pantera. После песента минава през няколко етапа, за да свърши също така мъжествено, както е започнала.

Както всеки диск, така и този си има своите недостатъци и ние, разбира се, няма да ги подминем. Реденето на текстовете спрямо музиката на моменти се разминава със синхрона и се дочуват не на място, едва ли не насила, натъкмени срички. Това прави по-осезаемо впечатление при паралелно четене на текста и слушане на албума.

За заключение не ми идва да кажа нищо друго, освен че Distorment са дръпнали страшно напред и ние всички им пожелаваме да запазят поне същото темпо на развитие и за в бъдеще. А на диска има и видео към песента Burning Bridges, което още не съм гледал, но ще гледам сега.
Напомня на: Machine Head, Fear Factory, Slayer, Pantera, Vendetta
Оценка: 1234
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Life's a journey, not a destination!
AEROSMITH - Amazing