Песните в албума:

1. Samuel
2. Innerspace
3. Dreamscapes
4. Galactic Wormhole
5. Wild Night in Calcutta
6. Cyber-Evil
7. Frosted Mini Suite
8. Glass 1/2 Full
9. Meltdown
10. Space Bass
11. Until Then
12. EVP
Slychosis
Slychosis
Година: 2006
Лейбъл: Fossil Records
Държава: САЩ
http://www.slychosis.com
Slychosis са една от многото американски прогресив рок групи, задушени от музикалната индустрия, за сметка на далеч по-лековати и смилаеми състави от типа на Spock's Beard, Glass Hammer или Echolyn. Мдаа, комунизмът си отиде - спете спокойно, деца.

Музиката на триото не е лесна за класифициране, но все пак като изключим Innerspace (блуждаеща около ранните Yes) и Until Then (поразително напомняща Pink Floyd), то в останалите песни е трудно да се намери такъв явен еталон на подражание. Композициите криволичат през характерни Rush отсвирвания, типични Deep Purple клавирни пасажи, отнасящи спейс/психеделик фрагменти и достигащи чак до дебрите на авангардния рок. И за да бъда максимално кратък в стилова принадлежност на Slychosis, бих им поставил универсалния етикет изкривен арт-рок.

Дебютът на Slychosis едва ли ще донесе някакво вълнение в спокойните и заблатени води на съвременната прогресив рок сцена, но едно е сигурно - докато има такива групи, това е доказателство че някъде дълбоко под тинята и краставите жаби (които колко и да ги целувате няма да станат на принцеси), все пак има живот.
Напомня на: Yes, Rush
Оценка: 1234
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Той се боеше, че ще намери нещата различни, а ето че страдаше, виждайки ги същите.
"Южна Поща" - Антоан дьо Сент-Екзюпери