Песните в албума:

1. Carpe
2. Micah
3. Death Rides A Horse
4. Enter
5. You Already Did
6. New Macabre
Russian Circles
Enter
Година: 2006
Лейбъл: Flameshovel Records
Държава: САЩ
http://www.russiancircles.net
В последните няколко години доста групи привлякоха подобаващо внимание, посвещавайки се на впечатляващ инструментален хибрид от метъл и пост рок. Godspeed You! Black Emperor и Mogwai започнаха да печелят музикални сноби още от началото на 90-те, но актуалната вълна успя да пренасочи музиката към съвсем други кръгове, намирайки този път доста по-голям отглас, благодарение преди всичко на подкрепата на множество надъхани уебзинове (т.е. такива като нас ). На хоризонта в началото се показаха японските експерименталисти Mono, и разбира се Isis с техния колосален Panopticon от 2004-та, където те повече от който и да е било друг успяха да пресъздадат атмосфера, обгръщайки я в тежки метални рифове. През тази широко отворена врата влезнаха гиганти като Pelican и Red Sparowes, и точно тук е момента да се върнем отново към героите в това ревю. Историята им започва през недалечната 2004-та, разбира се в Чикаго, когато се срещат китариста Mike Sullivan и басиста Colin DeKuiper. Към тях по-късно се присъединява барабаниста Dave Turncrantz и в този състав е записано едноимено демо. Дебютният им албум Enter съдържа основно демо материала, но в доста преработен вид, плюс още две нови парчета. Тези, за които Russian Circles е напълно ново име, ще останат шашнати от способността на групата да вилнее из рифове и перкусии напомнящи Mastodon, но в крайна сметка да творят музика, която по-скоро бихте си пуснали на края деня, за разпускане (като може би изключим парчето Death Rides A Horse, което си е ултимативния метъл трепач).

Новите композиции в никакъв случай не оставят впечатлението, че групата смята да се ограничи с вече прецизно загатнатата иновативност на стария материал. Micah е най-спокойния и приказно унесен момент, докато Enter е повече от шест минутна ритъмна градация, която мажи с лавиращ интезитет. Почти невъзможно е да не се споменат и Explosions In The Sky в това ревю, You Already Did би могло да бъде един вид реверанс към този тексаски квартет.

Всички, които успяха да почувстват завладяващата мощ на Red Sparowes и биха искали да пофантазират как би звучало всичко това в по-разчупен и насечен вариант, точно сега е момента да поексперементират. Изглежда Russian Circles са избрали наистина подходящ момент да се представят.
Напомня на: Red Sparowes, Mono, Pelican
Оценка: 1234
коментари [13] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Не позволявай на онова, което не умееш да пречи на това, което умееш.
Джон Удън