Песните в албума:

1. Orbit
2. Loose Cannon
3. Fever Frey
4. Lightbringer
5. Future Days
6. Ghost Ride
7. The Alchemist
8. Trapezium Procession
9. Controlled
10. The Eagle Has Landed
11. Fruit Of My Soul
12. The Decadent Garden
13. Wired
14. Opiate Float > Orbit
Nebula
Apollo
Година: 2006
Лейбъл: Liquor & Poker
Държава: САЩ
http://nebulamusic.com
Nebula. Фенче съм, признавам. Няма как да не съм след брутални албуми като To The Center и Atomic Ritual. Няма тука лъскави думички и благи усмивки, има само здрав надъхан мъжки рокенрол. Съвсем безцеремонно, без каквото и да е било увъртане, това, което правят Nebula, е да ти откъснат главата с мощния си космически звук. Яката работа е тази група.

Eто че на бял свят се появи четвъртият им студиен албум Apollo. Веднага прави впечатление сравнителната краткост на песните. Няма парче по-дълго от четири минути и половина и може би това придава на албума някак си по-пънк звучение. Приятно ме изненадват кратките и донякъде дисхармонични инструменталчета, които разчупват по особенно приятен начин структурата на тавата. Любимо от тях ми е Trapezium Procession. Солата естествено са на ниво, рифовете също мачкат. Не е трудно да се забележи влиятнието на The Stooges, което мен лично много ме радва. Адските песни са Future Days и The Eagle Has Landed. Интересна e и The Decadent Garden, с приятния орган и танцуващата около него китара, тя разстила лежерно джазирано усещане.

Apollo не е никак лош албум и все пак не бих им дал и петте бири. Има нещо в него, което не му достига. Но въпреки това, не мисля, че някой ще сбърка, ако му отдели част от вниманието си. Все пак рокенролът още мърда!
Напомня на: The Stooges, Mudhoney, Fu Manchu
Оценка: 1234
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Всички сме смахнати, а аз, изглежда, освен това съм и пиян.
Дилип Дени ("Цитаделата" - Арчибълд Кронин)