Песните в албума:

1. Castellorizon
2. On An Island
3. The Blue
4. Take A Breath
5. Red Sky At Night
6. This Heaven
7. Then I Close My Eyes
8. Smile
9. A Pocketful Of Stones
10. Where We Start
David Gilmour
On An Island
Година: 2006
Лейбъл: EMI
Държава: Англия
http://www.davidgilmour.com
Появата на нов албум изпод перото на David Gilmour е по-голяма изненада, отколкото неговото звучене, струва ми се. Защото очакванията за подобен албум бяха логични. Да, трудно ми е да говоря за въздействието oт струната на Gilmour, само като се сетя за Shine On You Crazy Diamond... и настръхвам. Тази жица, която би накарала и Чакала да се разчувства. Велик е Dave, спор няма, но е донякъде по-стереотипен китарист и композитор, не че това има значение, докато той "говори". Болният мозък в Pink Floyd е на Roger Waters – за добро или зло понякога. За Syd Barrett тук само ще споменем, че и той е към болните мозъци.

Съдейки по съдържанието на On An Island, David се наслаждава на много благи старини. Спокоен и лежерен албум, без внезапни психарски сътресения. Даже усмихнат. Не е толкова "тварещ" емоционално, а просто отмаряш под неговия съпровод в късните часове. От песните с вокали бих отличил едноименната, The Blue и Smile. Много ме накефи и свежарското и раздвижено This Heaven – като внезапен блус в някое джаз кафе. Нямаше как да минем и без просторните инструментални пейзажи – Castellorizon, Red Sky At Night и Then I Close My Eyes.

Вярно, на моменти On An Island е леко муден и доскучава. За сравнение с фундаменталните творби на Floyd от 70-те няма какво и да говорим, но... това е. Жив и здрав да е David Gilmour, на него всичко му е простено, а и Оn An Island е приятен албум. Накрая се замислих дали изобщо има негово соло извън блус скалата? Не се сетих за такова, хехе... Допивам бирата – наздраве за тази неповторимиа струна.
Напомня на: Pink Floyd
Оценка: 1234
коментари [12] 
 
 
© 2003 Booze Project :: А всъщност стойността на една мисъл никак не зависи от искреността на човека, който я изказва.
Лорд Хенри ("Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд)