Песните в албума:

1. BraveHeart
2. On The Cross
3. Life Goes On
4. Motherland
5. On Ordinary Sunday
6. L.I.F.
7. Battle Field
8. Save Me
9. My Shadow Plan
Delpht
Living In Fantasy
Година: 2005
Лейбъл: Hellion Records
Държава: Бразилия
http://www.google.com
След дългосвирещия си дебют Screams Of Ice от 2000 г, бразилската мелодична пауър метъл група Delpht представя на вниманието ни второто си студийно отроче - Living In Fantasy. Всъщност словосъчетанието "пауър метъл от Бразилия" май отдавна не звучи като реклама. Даже точно обратното. Смея да твърдя, че групи като Steel Warrior, Dragonheart, Glory Opera и дори така лансираният "звезден" проект Tribuzy с абсолютно нищичко не допринасят за благоденствието на хеви метъл общността. Ни най-малко не поставям под съмнение въпроса дали в страната на кафето живеят талантливи музиканти. Изглежда обаче не това е стилът, който там вирее най-добре. И колкото и да ми е неприятно ще трябва да съобщя на уважаемите читатели, че Delpht въобще не са на път да разрушат тази моя (пък и не само моя) представа за пауър метъл качествата на кариоките.

Всъщност като музиканти четиримата лирически герои от настоящата приказка се справят крайно задоволително – изрядна ритъм секция, впечатляващи вокални акробатики, безупречни и засукани китарни сола. В идеен план обаче нещата сериозно куцат. В общи линии Delpht представляват едно доста бледо копие на сънародниците си от Angra или поне неистово се опитват да бъдат такова, като поднасят на нещастния слушател една до болка опротивяла на мнозина стереотипна и вече твърде нелепо звучаща музика. Самоцелната симфоничност и жалките опити за вмъкване на прогресивни елементи в отчайващо слабите композиции посредством окаяно лошо тълкувани откъси от ранното творчество на Queensryche само влошават обстановката още повече и разкриват наяве идейната безпътица, в която е изпаднала групата. Изглежда така, сякаш момчетата от Delpht са хукнали да изпълняват някаква свръх важна тайна мисия, която обаче е тайна и за самите тях.

В този ред на мисли ще си позволя да цитирам един никому неизвестен поет, чието име в момента не е от голяма важност. Та мисълта е следната:

„Аз с мисия съм тука тайна
(тя тайна е за моя шеф) -
Във този свят изпълнен с лайна,
Аз в търсене съм на кенеф...”

И така, драги приятели, понякога „положителното” може да приема крайно необичайни форми, в зависимост от ситуацията, в която съдбата е решила да ни запрати.

В случая обаче, ако някой съумее да открие положителното след като чуе този албум, нека намери начин да се обади. Лично ще му изпратя поздравителна картичка и малка поцинкована плочка с надслов "Оптимист на годината".
Напомня на: Angra, Helloween, Edguy
Оценка: 1
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: A team effort is a lot of people doing what I say.
Michael Winner [British film director]