Песните в албума:

1. Roots in Stereo
2. Lights Out
3. If You Could See Me Now
4. Goodbye for Now
5. Sounds Like War
6. On the Grind
7. This Time
8. Mistakes & Glories
9. Let You Down
10. Teachers
11. Strength of My Life
12. Say Hello
13. Mark My Words
P.O.D.
Testify
Година: 2006
Лейбъл: Atlantic
Държава: САЩ
http://www.payableondeath.com
P.O.D. са ню метъл, обаче никога не са пяли за размазани физиономии, отмъщение и други агресивни, нарушаващи общественото или вътрешно спокойство, пориви. Няма да видите по техните обложки морало-възпитаващото надписче “parental advisory”. В общи линии P.O.D. винаги са излъчвали доста оптимизъм, макар и вкарващи нерядко тъжни нотки.

Ако трябва да бъда честен, подходих към Теstify с относително голям скептицизъм. С предния си албум Payable On Death (да, това значи името им) бандата здраво забоксува откъм свежест и идеи. Като за бройката все едно се беше получил и вече си мислех, че макар и разполагащи с немалък потенциал, P.O.D. го бяха разгърнали и демонстрирали целия в Satellite и The Fundamental Elements Of Southtown. Да, ама Testify се е получил много добре. Може би още по-олекотен и радиофоничен, но пък на моменти и амбициозно разнообразен. В отделни епизоди има по-продължителни настанявания в зоната на алтърнатива, има и масирано гост-присъствие (хванахте ме в крачка, де – не мога да назова конректни имена сега, но се усеща, защото са все вокалисти ). Мейнстрийм коктейлът е забъркан и с латино нюанси и китари, по-сурово рапиране в On The Grind, регето Strength Of My Life (много им се удават регетата, значи...), пронизващата мълния, като в добрите стари (не чак толкова стари де) ДИВИ албуми на Red Hot Chili Peppers, Say Hello. Oще ток и жица в постепенно въвеждащотo Roots In Stereo и вече без обноски в Lights Out, Sounds Like A War (едно от най-силните им парчета изобщо), Mistakes & Glories и Teachers.

P.O.D. са създали един от най-силните, смея да твърдя, ню метъл албуми за последата година-две. Бързо изнизващ се, необременяващ, но и не допускащ вниманието на слушателя да го прати в миманса. А иначе словесните закани, че Testify ще бъде нехарaктерно тежък се оказаха глупости на търкалета, но пък за сметка на това се оказа много хубав.
Напомня на: Alien Ant Farm, Papa Roach
Оценка: 1234
коментари [7] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Veni, vidi, vici! (Дойдох, видях, победих!)
Цезар след битката при р.Зела (Понт)