Песните в албума:

1. Behind The Moon
2. Into The Dark
3. Nosferatu
4. Metal Monster
5. Crucified
6. Desdemonamelia
7. Fallen From Grace
8. Screams In The Night
9. For The King
10. Midnight Sun
11. On The Battlefield
Bloodbound
Nosferatu
Година: 2005
Лейбъл: Metal Heaven
Държава: Швеция
http://www.bloodbound.se/
Отвреме навреме и в меката на евро-пауъра Швеция се пръква по някоя и друга формация, заслужаваща сериозно внимание и съответно Rawk'n'Roll не може да си позволи да пропусне настъпването на събитие с подобен характер. Както по всичко личи, Hammerfall вероятно никога няма да достигнат класата на дебюта си Glory To The Brave, а след последните неща, които направиха Dream Evil, определено същото може да се прогнозира и за тях. Така, че изглежда е време за следващия разкъртващ шведски дебют. И по моето скромно мнение този момент вече настъпи. Защото тук са Bloodbound и албумът им Nosferatu.

Обложката на тавата и блекърският имидж на музикантите предизвикват искрена насмешка и на пръв поглед успяват да заблудят неподготвения слушател, за това, което очаква да чуе в албума. А то е една добре балансирана и отлично продуцирана метална сплав в духа на 80-тарското хеви, без излишна показност и помпозност, без дълги и отегчителни сола, без лигави клавирни изстъпления.

Фронтмен на бандата е Urban Breed, добре познатият за мнозина глас на Tad Morose, който тук е намерил отлична изява за безспорния си талант. Именно той със своя висок, но доста приятен метален тембър прави от парчета като Behind The Moon, Nosferatu, Midnight Sun и Screams In The Night истински химни, които заразително си припяваш часове след като си ги чул. Fallen From Grace също ще се хареса на много от феновете на мелодичния метъл, особено ако успеят да пренебрегнат натрапчивата прилика с Eagle Fly Free на Helloween и се оставят хармониите и жизнената енергия на песента да разбият всичките им предразсъдъци. Все пак няма нищо ново под слънцето, а пък Bloodbound изобщо и не се опитват да опровергаят тази пауър-аксиома с музиката, която създават. Просто успяват да извлекат най-доброто от вече съществуващото, да го сложат в своята си рамка и да ни направят съпричастни към всичко това.

Каквото и да си говорим Bloodbound е новото явление в европейския метъл, драги читатели. Музиката им е всичко, което може да се постигне в този стил и за което всеки пауър фен постоянно си мечтае, тя е нещото, за което неспирно копнеем и в жертва на което сме принудени да слушаме купища боклук и плява. Rawk it fast!
Напомня на: Iron Maiden, Helloween, Nocturnal Rites
Оценка: 12345
коментари [6] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Нищо не живее дълго, само земята и планините.
Бялата Антилопа [шайен]