Песните в албума:

1. Dark Wood of Error
2. Convicted In Life
3. City of Dis
4. False
5. Fighting On
6. Ostia
7. Buried Words
8. Nuclear Seven
9. Repeating the Horror
10. Crown and Miter
11. Still Flame
Sepultura
Dante XXI
Година: 2006
Лейбъл: SPV Records
Държава: Бразилия
http://www.sepultura.com.br
Около Sepultura винаги се е говорило страшно много, след дебюта, след Beneath The Remains, след Chaos AD, събития, станали повратна точка за цялата метъл сцена. Последното голямо събтие за бразилците беше напускането на Max Cavalera преди 10 години. С напускането на Макс и последвалия успех на Soulfly за останалите, които все пак запазиха името Sepultura изглеждаше невъзможно да излязат от сянката на Cavalera, а за новия вокалист, чернокожия Derrick Green, оставаше най-голямата горчилка, а именно да бъде човекът, пеещ старите песни. Трите албума, записани с негово участие така и не се приеха от старите фенове, преориентирали се към също преориентиралия се музикално сеньор Кавалера.

Базиран на епичната поема на Данте Алегиери "Божествена комедия", Dante XXI се състои както и самото произведение на италианеца на три части - за Ада, Чистилището и Рая. Опитващите се вече десета година да преминат от Ада към Рая, сиротни бразилци са записали най-доброто си нещо в този състав - 11 песни с общо времетраене 38 минути. В албума ни въвежда инструментално интро, след което в Пъклото се разхождаме със като написаните от Макс и за Макс Convicted in Life и City of Dis. Нататък ще чуем порции ерата Roots, наследството Chaos AD, бразилската жилка, малко хардкор, няколко акустични пасажа и неизбежни сравнения с творчестово на Soulfly.

В неравната в последните 10 години борба между Sepultura и Soulfly, групата майка стопи малко звездната преднина на колегите си с новия албум Dante XXI, най-доброто им нещо с Derrick Green начело.

В това ревю като че споменахме повече пъти името на Max Cavalera, отколкото говорихме за самия албум, няма начин - докато има и Soulfly и Sepultura така ще бъде...
Напомня на: Soulfly, Sepultura
Оценка: 1234
коментари [21] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Хората си пожелават нещо за вечни времена, а то продължава само докато не им омръзне!
Лора Палмър ("Тайният дневник на Лора Палмър" - Дж. Линч)