Песните в албума:

1. Deus Ibi Est
2. Black Mountain
3. False Husband
4. Ballad Of The Broken Seas
5. Revolver
6. Ramblin' Man
7. (Do You Wanna) Come Walk With Me?
8. Saturday's Gone
9. It's Hard To Kill A Bad Thing
10. Honey Child What Can I Do?
11. Dusty Wreath
12. Circus Is Leaving Town
Isobel Campbell & Mark Lanegan
Ballad Of The Broken Seas
Година: 2006
Лейбъл: V2
Държава: САЩ
http://www.isobelcampbell.com
Често се случва човек да има големи очаквания. Поради една или друга причина да тръпне и трескаво да се надява. За жалост не винаги тези очаквания са оправдани. Ако става дума за Mark Lanegan, моите очаквания винаги са били големи. Може би, защото неговата музика все повече се превръща в част от мен.

Намерих си албума ведна щом разбрах за него. Рядко ми се случва с такъв трепет да чакам да чуя нещо. Най-накрая! Първата песен прозвучава в ушите ми. Не е зле, мисля си. Не ме грабва, но не ми се иска и да я спра. Всъщност същото може да се каже и за целия албум. Бива, приятен е, дори ако се заслушаш някъде дълбоко се усеща приятна, но доста далечна, завеяна атмосфера. И все пак нещо му липсва. Може би дълбоките лирики на Lanegan. Те са нещото, което до голяма степен прави албумите му толкова специални. Гласчето на Isobel Cambell не е лошо, но на моменти прекалено сладникаво. Сравнено с PJ Harvey и Molly McGuire (Yellow #5) звучи някак смешно и лигаво, дори детински наивно. Не отричам, че има и що годе добри попадения, напомнящи класически Mark Lanegan албуми като Whiskey For The Holy Ghost и The Winding Sheet. Откриващата Deus Ibi Est, а също Ramblin' Man и Saturday's Gone имат своя чар, но все пак им липсва откровеност, звучат повърхностно. Цялото звучение на албума е някак си повърхностно.

Всеки фен на Mark Lanegan би бил разочарован от Ballad Of The Broken Seas. Не съм запознат с творчеството на Isobel Cambell, нямам и такова намерение, затова не мога да кажа как би бил възприет албумът от нейните фенове. Все пак се надявам, всъщност убеден съм, че Mark Lanegan има какво още да ни покаже. Както казват, надеждата крепи бедняка...
Напомня на: Yellow #5
Оценка: 123
коментари [5] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Ние, хората, винаги се питаме дали можем да направим нещо, а не дали трябва.
Marten Hagstrom (китарист на Meshuggah)