Песните в албума:

1. Where the Wave Broke
2. Sever
3. The Immateria
4. Slave Emotion
5. Flight's End
6. Homebound
7. It Comes Into View
8. Stormwielder
9. Mercy Liberation
Burst
Origo
Година: 2005
Лейбъл: Relapse
Държава: Швеция
http://www.burst.nu
Когато човек се опитва да разкаже за дадена група и в първия момент му е трудно да намери каквото и да е досега познато обозначение за въпросния стил, това означава, че тук изправилите се пред нас Burst няма как да не предизвикат интерес. Края на 2005-та, точно две години след последния им албум Prey On Life, попадам на актуалния Origo. Емоционални, комплексни, грабващи, прекрасни, изпълнени с напрежение, епични, помитащи, изграждащи, отчаяни, интуитивни и въпреки това down to earth, това са Burst anno 2005. Шведите не би трябвало да се крият зад някакви очаквания или тепърва да се доказват, въпреки че за повечето квартетът все още си остава неопозната екзотика.

Burst създават преди всичко едно отвяващо метъл/хардкор цунами и разбира се е почти невъзможно да се направят сравнения с други групи. Сляпа агресия и изпепеляващо отчаяние завъртат двигателната сила, човек бива до такава степен обзет от албума, че автоматично получава невероятен заряд от сила. Интензивността, с която всеки един от музикантите се отдава, е толкова жива, че на моменти почти чувстваш диханието им в лицето си.

Неописуемо е усещането докато слушате Origo, където Burst преплитат меланхолия и тежки рифове, където се прокрадват мелодични сола, за да прекарат слушателя от А до Я на емоционалния катарзис.

Origo е албум, който ще отвори очите на всеки, който намира отдушник в емоционалната и тежка музика, стига да поиска.
Напомня на: Mastodon, The Dillinger Escape Plan
Оценка: 12345
коментари [22] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Човек, когато печели не знае какво губи, а когато губи не знае какво печели.
Батето