Песните в албума:

1. Pivotal Planes
2. This Time It's For Real
3. Hidden Flame
4. Thread Will Be Torn
5. Password
6. Poison Lips
7. Evaporate
8. Tough Times For The
Troubadours
9. Today's Song For Tomorrow
10. Set The Controls For The Heart Of The Sun
Lord Sterling
Today's Song For Tomorrow
Година: 2004
Лейбъл: Small Stone
Държава: САЩ
http://www.lordsterling.net
"Our music is a secret order." Louise Armstrong 1954

Този цитат ви посреща, когато отворите официалната страница на момчетата от Ню Джърси. Ще ви оставя обаче сами да тълкувате защо са избрали точно него и ще се отправя директно към самата музика. Обичам смесицата от унасящо седемдесетарско звучене, грууви спейс рок и гаражен пънк.Неща, които запазиха хубавата музика през 80те в ъндърграунда и благодарение на които по-късно гръндж и алтърнатив бандите успяха да сложат край на пошлата действителност в рок/метъл музиката. А Lord Sterling със сигурност имат този 'подземен' чар, доста възможности и още нещо... Всъщност групата се е казвала в началото Lord Sterling's Blue Acid Camp, но в последствие името се скъсява.

Today's Song For Tomorrow е третият им албум и първи за набиращия все повече сили детройтски лейбъл Small Stone. Относно преминаването на бандата към този издател, те самите споделят, че за хора, които са израснали в пънк/хардкор среда, когато почти всичко е било DIY, Small Stone е перфектното място, тъй като им напомня точно за тези пънк лейбъли, заобградени от сцена, която е отдадена. По техните думи това им издание е нещо като музика, пееща за утрешния ден от гроба на настоящия такъв. Интересен е начинът, по който е изработена обложката - обикаляли в нощта с проектор,с който изобразявали избраната картинка в огромни размери върху стените на жилищните сгради и заснемали с фотоапарат резултатите.

Отварачката на албума е много добре подбрана - една от най-силните песни измежду десетте. Изобщо веднага получавате ясна представа какво да очаквате! Само дето непрекъснато се изненадвах приятно от постоянната поява на по-екзотични звуци. Освен обичайните инструменти за една рок банда, можете да чуете още ситар, шехнай (познати от източната култура, най-вече Индия), чело, хамънд орган и какво ли още не... С единия крак в сайкъделик традициите, с друг в гаражния пънк, а с трети здраво стъпили в неизвестното... В интервю за Monolith.gr споделят, че имат ужасно много идеи, но никога не са разполагали с нужните бюджет и време. Но пък смятат, че с всяко усилие се доближават по-близо до целта. А мнението им относно музиката в днешно време е кратко и ясно: "Може би остаряваме, но колкото повече нови неща излизат, толкова по-добре звучат Sabbath!" Хитро, добавям аз... и вярно.

Композициите ви подмятат като перце ту високо към облаците, ту обратно в мръсния стар гараж,огласен от жужащи китари и прорязани от цигари и алкохол вокали. Няма паузи между отделните песни, преливат се от една в друга плавно, създавайки усещане за пътуване. Или потъване... Разнообразен, чаровен, впечатляващ, истински - за такива думи се сещам. Влиянията са неизброими... А цялото пътешествие приключва с курс към сърцето на слънцето с един разплискващ мозъка по стените на черепа ви кавър на Set The Controls For The Heart Of The Sun - Floyd, за незапознатите.

Иска ми се да кажа по някоя дума за всяка песен, защото до последната си имат идентичност и собствена сила, които заслужават внимание, но мисля просто да спра до тук и да ви оставя на течението на собственото ви любопитство, което току виж ви подлъгало да отделите час, за да се насладите на малко музика... Защото нашата музика е таен орден!
Напомня на: Hawkwind, The Melvins, 5ive
Оценка: 12345
коментари [3] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Съзнанията са като парашутите - работят само, когато са отворени.
Батето