Песните в албума:

1. Earth - The Movie
2. A Rabbit In The Hat
3. Equally Immortal
4. Mrs. Clair Voyance
5. Sahara In An Hourglass
6. Out Of My System
7. Umbrellas Under The Sun
8. Sacred Rules
9. The Nazca Lines
10. Flight Of The An.Unna.Ki
11. Heal My Karma
12. When I Whisper
13. Poseidon Says
Mind's Eye
Walking on H20
Година: 2006
Лейбъл: Lion Music
Държава: Швеция
http://www.roundrec.com/
Mind's Eye са не особено популярна шведска група, изградена от музиканти, известни с ангажиментите си извън самата формация, подобно на лидера и основен композитор Daniel Flores (участващ в повечето албуми издадени от финландския лейбъл Lion Music) или Johan Niemann, който е текущият бас китарист на доста популярните Therion (където между впрочем свири и брат му). Walking on H20 е четвъртият албум на групата и продължава поетия от предишния A Work of Art път.

Въпреки, че често групата бива класифицирана като прог-метъл (което до някъде отговаря на истината за първите им два албума), това по-скоро би объркало незапознатия слушател, отколкото да го ориентира. В този и в предишния албум на Mind's Eye наред с прог-метъл влиянията, много силно е застъпена и радиофоничността на мелодик рок групи от типа на Asia. Споменатите прогресив метъл влияния могат да бъдат чути най-ясно в инструменталната Flight Of The An.Unna.Ki, а като най-ярък представител на AOR звеното се открояват Equally Immortal или Out Of My System.

Walking on H20 е албум, който не е насочен към прогресив метъл аудиторията, изпадаща в екстаз при появата на поредната Dream Theater повлияна група. Албумът е по-скоро за хората, харесващи мелодичния рок, но изсвирен с характерния за прогресив рок групите педантизъм.
Напомня на: XsavioR, A.C.T.
Оценка: 1234
коментари [6] 
 
 
© 2003 Booze Project :: You have to learn to crawl, before you learn to walk.
AEROSMITH - Amazing