Песните в албума:

1. The Wanderer
2. Vampire Killer
3. Siegecraft
4. Tower Of The Elephant
5. Deep Buried Faith
6. Dyvim Tvar
7. Sword of Crom
8. Narsil (reforge the sword)
9. Calm Before The Storm
10. Dreams On Steel
Battleroar
Age Of Chaos
Година: 2005
Лейбъл: Black Lotus Records
Държава: Гърция
http://www.battleroar.com
Групата е създадена в Атина през есента на 2000та година от неколцина ентусиазирани почитатели на добрия стар хеви метъл от 80-те. След няколкото демо записа и участия в различни метъл компилации момчетата започват да трупат все по-широка популярност в родината си, а след излизането на дебюта Battleroar през 2003та, зад гърба им вече стои доста солиден фенклуб.

Дебютът обаче само загатва за невероятния заряд, който бандата притежава. Истинският потенциал на Battleroar се разкрива в Age Of Chaos, един албум, на който липсва много малко, за да бъде наречен "хеви шедьовър". Десет епични химна, пропити от неподправена мощ и леко необичайна за изморения жанр жизненост и оригиналност.

Албумът малко нехарактерно започва с балада. Това е The Wanderer, където участие взема един от идолите на групата - Mark Shelton от Manilla Road. Атмосферата на песента е невероятна, музиката те обгръща напълно, уникалният глас на Mark просто те кара да забравиш за света наоколо. От следващите парчета в тавата следва да се спомент задължително епик-химна Vampire Killer, разчупената и героична Tower Of The Elephant и почти деветминутната композиция Calm Before The Storm. Въпреки, че това определено са върховете на Age Of Chaos, останалите парчета в тавата също не бива да бъдат пренебрегвани, тъй като и те носят същия този бодър дух и наистина завладяващо настроение.

Безспорно Age Of Chaos е един отличен албум, на който обаче, както вече отбелязах, липсва нещо, за да се превърне в шедьовър. И това нещо безусловно е продуцирането на тавата. Несъмнено епичните мелодии биха могли да звучат далеч по-силно и изчистено, а пък и вокалните линии на италианеца Marco Congoreggi не са винаги на идеалното ниво и се вижда, че на някои моменти той определено звучи не съвсем на място.

Въпреки няколкото недостатъка обаче, препоръчвам Age Of Chaos на всички фенове на 80-тарския хеви метъл, като за себе си мога да кажа, че случайно или не Battleroar страшно много ми напомниха за една друга група с гръцко участие – Dream Evil, които преди време тотално ме разтърсиха с дебютния си албум Dragonslayer и показаха на света, че все още има какво да се вземе от поизчерпания вече стил. Сега същото се опитват да ни покажат и момчетата от Battleroar.
Напомня на: Helstar, Omen, Jag Panzer, Manilla Road
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Всички сме смахнати, а аз, изглежда, освен това съм и пиян.
Дилип Дени ("Цитаделата" - Арчибълд Кронин)