Песните в албума:

1. This Lullaby
2. Medication
3. Everybody Knows That You Are Insane
4. Tangled Up in Plaid
5. Burn The Witch
6. In My Head
7. Little Sister
8. I Never Came
9. Someone's In The Wolf
10. The Blood Is Love
11. Skin On Skin
12. Broken Box
13. You Got A Killer Scene There, Man...
14. Long Slow Goodbye
Queens Of The Stone Age
Lullabies To Paralyze
Година: 2005
Лейбъл: Interscope
Държава: САЩ
http://www.qotsa.com
Queens Of The Stone Age - най-известната 'издънка' на великите Kyuss, име познато на всеки алтернативен фен. Може би въобще няма смисъл да се обсъжда безграничния талант на едноличния лидер Josh Homme. Под негово ръководство цариците издават поредния си страхотен албум - Lullabies To Paralyze.

Nick Oliveri е изритан, а ново попълнение е Troy Van Leeuwen (ex-A Perfect Circle). Всъщност Troy е човекът извел QOTSA на едно ново ниво. Съавтор на всички песни, той променя до ивестна степен звученето на групата. Както винаги и тук има доста епизодични участия - Shirley Manson (Garbage), голямата брада Billy Gibbons (ZZ Top), Chris Goss (Masters Of Reality) и редовният Mark Lanegan.

Времето ще покаже дали албумът може да се запомни кaто връхна точка в творчеството им, но засега той е може би най-доброто създадено от тях по мое мнение. Първото, което ми направи впечатление е неговата завършеност. Като цяло по-изгладен и изчистен, но съвсем не по онзи изкуствен начин. Всичко е на мястото си, няма нито един излишен тон. Така звучат неща изстрадани, плод на дълбоки чувства, без всякаква тенденциозност, просто музика от най-прашасалите кътчета на една стоунър душа.

Lullabies To Paralyze започва и завършва с цигаренодрезгавия спокоен глас на Мark Lanegan. Равномерната This Lullaby се превръща в надъханата Medication, която на свой ред преминава в психарската Everybody Knows That You Are Insane. Три сякаш свързани песни, отбелязващи началото. Искам да обърна внимание на In My Head, песен от The Desert Sessions Vol 9 & 10, имаща много голям потенциал и много готино послание. Краят е отбелязан с Long Slow Goodbye. Не мога да се сетя за слаба песен, а е безсмислено да описвам по отделно достойнствата на всяка.

Дълбок и разнообразен, Lullabies To Paralyze е подходящ за всяко настроение. Още е рано за да се каже, че е велик, не се съмнявам, че той вече тихичко е заел по някое ъгълче в сърцата на мнозина. Музиката оживява и започва да се клатушка по безкраен мислен лабиринт, бавно достига до всички артерии и капиляри и те кара да се чувстваш поне за малко далеч от кухото и безсмислено обграждащо те ежедневие.
Напомня на: The Desert Sessions
Оценка: 12345
коментари [6] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Няма мъртви стилове, има вечни албуми.
Румбата